Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo Romania va oferi mese pana la finalul anului gratuite pentru familii defavorizate prin asociatia sa, Stop Hunger

0

Parteneriat pentru susținerea familiilor vulnerabile și a companiilor din segmentul HORECA

Sodexo România va oferi mese gratuite pentru familii defavorizate până la finalul anului, prin asociația sa, Stop Hunger

București, 10 septembrie 2020Sodexo România, lider în domeniul beneficiilor extra-salariale din România, prin intermediul asociației sale, Stop Hunger, a încheiat un parteneriat cu Asociația Touched România pentru a veni în sprijinul a opt familii vulnerabile, majoritatea cu mame foste rezidente ale Centrului Maternal Casa Agar, serviciu social rezidențial pentru mame și copii aflați în situații critice. Cele opt familii au un total de 27 de membri, iar Stop Hunger le va oferi gratuit prin intermediul City Grill mese calde, până la finalul anului, în valoare totală de peste 140.000 lei. Sodexo dorește să atragă în acest program, numit Together for Tomorrow, și alte companii și persoane fizice, astfel încât să poată ajuta mai multe familii în nevoie pentru o perioadă mai îndelungată.

Ne dorim ca să sprijinim prin acest program aceste mame cu probleme financiare, care cresc singure copii cu vârste începând de la doi ani și, în același timp, să fim alături de companiile din segmentul HORECA, unul dintre cele mai afectate de această pandemie”, a declarat Felicia Georgescu, Director HR și CSR Sodexo Pass România și Vice Președinte Stop Hunger Association.

Sperăm ca ajutorul oferit celor 27 de persoane din program să fie doar un început. Mulțumim companiei Alka și restaurantelor City Grill, companii care s-au implicat pentru a ne ajuta să oferim mese calde și a îndulci viața acestor persoane, în marea majoritate copii. Oricine se poate implica în program pentru a putea prelungi durata de derulare a acestuia și a ajunge la cât mai multe persoane aflate în nevoi”, adaugă reprezentantul Sodexo Pass România și Stop Hunger.

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM) derulat de ONU, partener global Stop Hunger, estimează că numărul persoanelor care vor avea nevoie de ajutor alimentar anul acesta ar putea să se dubleze, pe fondul problemelor economice apărute ca urmare a pandemiei Covid-19.

Stop Hunger s-a implicat în România, pe parcursul acestui an, și în alte activități de responsabilitate corporativă. Un exemplu este proiectul „Empowering Women”, derulat în parteneriat cu Fundația World Vision, acesta fiind adresat femeilor din mediul rural. În luna martie compania a anunțat finalizarea acțiunii Cooperativa Predești, pentru care a alocat peste 300.000 euro pentru a susține femei dintr-o comunitate săracă din Predești, permițându-le acestora să dezvolte mici afaceri. Astfel, de la Predești sunt livrate anul aceasta peste 32 de tone de legume pe rafturile magazinelor Mega Image din toată țara. Produsele sunt incluse în campania Gusturi Românești.

Despre Sodexo România

Sodexo România este parte a Grupului Sodexo, lider mondial în domeniul serviciilor pentru calitatea vieții, fondată în anul 1966, în Franța. Misiunea companiei este aceea de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților, a clienților și partenerilor săi, contribuind totodată la dezvoltarea economică, socială și a mediului din comunitățile în care activează. Compania este prezentă pe piața din România de peste 20 de ani, oferind companiilor o gamă complexă de beneficii extra-salariale pentru angajați. Peste 30.000 de companii și două milioane de angajați utilizează deja produsele Sodexo.

Despre Asociația Stop Hunger

Stop Hunger România face parte din rețeaua globală non-profit Stop Hunger, care luptă împotriva foametei din 1996, cu sprijinul ecosistemului unic Sodexo, partenerul finanțator. Datorită implicării active a angajaților Sodexo, acțiunile de responsabilitate socială din România au început încă din anul 2003.

Din 2008, Asociația Stop Hunger, cu sprijinul echipei Sodexo, a reușit să mobilizeze resurse semnificative în beneficiul persoanelor aflate în dificultate și să dezvolte programe pentru îmbunătățirea calității vieții grupurilor vulnerabile.

Despre Touched România

Touched România este o asociație non-profit înființată în anul 2005 pentru a ajuta copiii și familiile aflate în dificultate. Beneficiarii sunt mame singure, fără sprijin financiar, victime ale violenței în familie, sărăciei și excluziunii sociale, copiii din programul de asistență maternală, copii grav bolnavi din spitalele și instituții de stat, familii monoparentale și peste 2.000 de copii. Asociația derulează șapte programe sociale holistice axate pe consiliere psihologică, program de reintegrare socială și profesională, dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, dezvoltare personală și sprijin pentru reintegrare în comunitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.