Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo: Peste 5.000 de copii din România au participat la orele de educație pentru nutriție și sănătate

0
 • Peste 1.900 de elevi au participat la orele de educație pentru nutriție și sănătate în anul școlar 2017-2018

 • Programul Să creștem sănătoși! lansat în octombrie 2015 are rolul de a-i ajuta pe copiii din clasele primare să descopere principiile unei vieți sănătoase

BUCUREȘTI, 14 iunie 2018 – Programul de educație și nutriție Să creștem sănătoși!, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani se desfășoară pentru al treilea an consecutiv și a ajuns la peste 5.000 de beneficiari. Cu ajutorul unei echipe de voluntari formată din studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și angajați Sodexo, elevii din clasele primare descoperă principalele reguli de nutriție și de igienă, de care trebuie să țină cont pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă.

Problemele legate de alimentația copiilor sunt din ce în ce mai frecvent întâlnite la copii, la nivel mondial, iar această situație este îngrijorătoare. Cei mici își formează deprinderile alimentare în primii ani de școală, iar prin intermediul programului Să creștem sănătoși! ne propunem să îi ajutăm pe elevi să își formeze obiceiuri alimentare sănătoase și o rutină sportivă. Școala are, după familie, cel mai mare impact asupra dezvoltării copiilor și ne bucurăm că profesorii sprijină această inițiativă. Aceștia le oferă îndrumare copiilor și părinților și se asigură că cei mici adoptă un stil de viață sănătos”, a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România.

În anul școlar 2017-2018 au participat peste 1.900 de elevi la cursurile de nutriție și sănătate. Procesul de învățare este coordonat de o echipa de voluntari formată din studenți la medicină şi angajaţi Sodexo. Elevii descoperă prin joc reguli alimentare și noțiuni de bază despre igienă, nutriție şi mişcare, și învață cum să acorde primul ajutor în cazul unor accidente minore, care se pot întâmpla chiar și la școală. La finalul cursului, cei mici știu cum să citească informațiile de pe ambalajele produselor pe care le consumă, ce trebuie să cuprindă rutina de igienă personală și a spațiilor în care trăiesc, dar și care este rolul mișcării în viața de zi cu zi. Fiecare curs de educație pentru nutriție și sănătate este împărțită în patru secvențe:

 • Igiena este respectul pentru sănătatea mea;

 • Plimbare prin fermă și grădină;

 • Fugi! Crești! Strălucește!;

 • Corpul meu e o comoară.

Acest tip de proiecte ne ajută să le oferim elevilor din comunitatea noastră un model de învățare interactivă și aplicată. Atât copii cât și părinții au fost foarte receptivi și au considerat că acest tip de acțiune este foarte util. Sperăm că vom găzdui și alte acțiuni similare în viitor,” Direcția Asistență Educațională Voluntari.

Fiecare copil care participă la cursurile de nutriție primește câte un kit cu materiale informative suport pentru un stil de viață sănătos. Kituri-le au fost create atât pentru copii, cât și pentru părinți, și conțin câte un flyer cu informații despre proiect, alături de un ghid de nutriție care îi îndrumă pe adulți să facă cele mai bune alegeri în ceea ce privește alimentația copiilor. Ghidul de nutriție este editat de specialiștii Sodexo și de nutriționiștii din echipa Medicover. De asemenea, cei mici sunt încurajați să facă mișcare şi primesc câte un frisbee și un semn de carte care le amintește 10 reguli pe care trebuie să le urmeze pentru a crește sănătos. Din 2015 au fost distribuite aproximativ 6.000 de kituri pentru un stil de viață echilibrat, care au fost însoțite de o gustare sănătoasă (un sandwich cu curcan/pui și legume proaspete, o plăcintă cu mere și un suc de fructe fresh).

În anul școlar 2017-2018 cursurile s-au desfășurat în județul Ilfov la:

 • Școala Gimnazială nr.1 Voluntari;

 • Școala Gimnazială nr. 2 Voluntari;

 • Școala Gimnazială nr. 3 Voluntari.

La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de peste 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Interacționând cu 75 de milioane de consumatori din 80 de țări, Sodexo are oportunitatea de a promova și încuraja principii sănătoase care să ducă la îmbunătățirea Calității Vieții oamenilor din toată lumea.

Bilanț Să creștem sănătoși! în anul școlar 2017-2018:

 • 1.925 de elevi

 • 3 școli din județul Ilfov

 • 2.070 de kituri pentru un stil de viață sănătos

 • 15 studenți voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București

 • Peste 30 de angajați voluntari ai grupului Sodexo în România

 • 900 de ore de voluntariat

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 1.141 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru îmbunătățirea Calității Vieții:

Beneficii pentru Angajați

Programe de Incentivare

Beneficii Publice

Servicii la Sediu

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de țări cu peste 425.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.

Sodexo are încredere că o bună calitate a vieții sporește satisfacția și motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie

20,7 de miliarde de euro în venituri consolidate

427.000 de angajați

80 de țări

32.700 puncte de lucru

100 de milioane de consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.