Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo: Îmbunătățirea calității vieții este principala motivație a liderilor generației viitoare pentru a face performanță

0

Aproape 7 din 10 (69%) reprezentanți ai generației Millennials consideră că îmbunătățirea calității vieții va avea un impact semnificativ asupra performanței în organizațiile pe care le vor conduce în viitor, comparativ cu 57% dintre liderii actuali. Următoarea generație de lideri nominalizează calitatea vieții ca principal driver de performanță în organizații, în timp ce liderii actuali îl plasează pe locul al cincilea.

Acestea sunt concluziile studiului „How Leaders Value Quality of Life”, prima analiză care examinează impactul calității vieții în performanța organizațiilor la nivel mondial, realizată de Sodexo, în colaborare cu Harris Interactive.

INFOGRAFIC_Sodexo_How-leaders-value-Quality-of-LifeRezultatele studiului au fost prezentate și dezbătute în cadrul primei conferințe internaționale pe tema Calității Vieții, organizată de Sodexo pe 5–6 mai 2015, la New York.

Cele mai importante rezultate ale studiului Sodexo:

  • Pentru 66% dintre liderii intervievați, calitatea vieții este deja o prioritate în cadrul organizației lor;
  • 86% afirmă că au implementat deja cel puțin trei inițiative de îmbunătățire a calității vieții;
  • 60% din organizații au un buget dedicat pentru aceste inițiative;
  • 48% dintre lideri au desemnat deja o echipă sau o persoană dedicată pentru a supraveghea calitatea vieții;
  • 57% dintre liderii intervievați sunt convinși de importanța impactului calității vieții asupra performanței organizației lor;
  • În 62% dintre organizații este măsurat impactul calității vieții asupra performanței.

Citate:

Michel Landel, CEO, Sodexo: „Îmbunătățirea calității vieții a devenit un aspect esențial odată cu schimbările demografice, economice, tehnologice și de mediu, pe care le traversăm în prezent. Pentru cele mai multe organizații, avantajul competitiv va rezulta în viitor din abilitatea de a genera valoare umană adăugată. Importanța calității vieții va crește pe măsură ce noile tehnologii vor amplifica vocile consumatorilor, iar noile generații vor avea un rol tot mai important pe piața muncii.”

Delphine Martelli-Banégas, Head of the Corporate Department, Harris Interactive: „Studiul este primul barometru internațional pentru factorii de decizie. Este o analiză unică, pentru care am solicitat opinia celor cu adevărat responsabili, liderilor care iau decizii ce influențează calitatea vieții în organizațiile pe care le conduc.”

Despre conferința internațională Sodexo pe tema Calității Vieții:

Pe parcursul celor două zile ale conferinței, sute de lideri din diferite domenii, incluzând comunitatea de afaceri, mediul academic, industria de îngrijire a sănătății, ONG-uri, personalități politice au explorat căi de colaborare și au analizat actualele modele de performanță socială și economică. Peste 30 de naționalități au fost reprezentate în cadrul evenimentului: cei mai influenți factori de decizie ai prezentului, alături de viitoarea generație de lideri ai lumii.

În centrul dezbaterii s-a aflat o preocupare comună: identificarea celor mai bune soluțiilor de creștere economică și progres social.

Pentru mai multe informații despre studiul Sodexo și cele mai interesante opinii asupra calității vieții exprimate în cadrul conferinței de la New York, vizitați: http://www.qualityoflifeobserver.com/content/quality-of-life-conference-timeline.

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 630 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

–           Beneficii pentru Angajați:

–           Programe de Incentivare

–           Beneficii Publice

–           Servicii de alimentație/catering

–           Managementul facilităților

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franţa şi este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de angajați care împărtăşesc aceeaşi pasiune de a oferi servicii.

Avem încrederea că o bună calitate a vieţii sporeşte satisfacţia şi motivaţia indivizilor, jucând astfel un rol important în performanţa organizaţiilor care sunt partenerii noştri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie

• 18  miliarde euro cifră de afaceri

• 420.000 angajați

• 80 țări

• 32.700 puncte de lucru

• 75 milioane consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.