Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo extinde programul național Să creștem sănătoși! și ajunge la 3.000 de copii beneficiari ai proiectului

0

Să creștem sănătoși! presupune ore de educație pentru nutriție și un stil de viață sănătos și este dedicat elevilor din clasele 0 – IV.

Sodexo, alături de studenții voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, continuă orele de educație pentru nutriție și un stil de viață sănătos dedicate copiilor între 6 și 10 ani și ajunge cu programul Să creștem sănătoși! în cea de-a 8-a școală.

Sodexo_Sa crestem sanatosi_2017 (2)

Peste 125 de elevi din clasele primare (clasele 0 – IV) ale școlii gimnaziale „Barbu Delavrancea”, din București, au participat, luna aceasta, la acțiunile programului Să creștem Sănătoși!, al cărui scop este să îi sprijine pe copii să pună bazele unui stil de viață echilibrat, ținând cont de importanța nutriției, a igienei și a mișcării.

De la prima acțiune, în octombrie 2015, de Ziua Mondială a Alimentației, aproximativ 3.000 de elevi au participat la sesiunile programului desfășurat de Sodexo și studenții voluntari. În anul școlar în curs, 940 de copii, de la trei școli din București și Ilfov, au parcurs cursurile adaptate pentru ei, într-un stil interactiv și cu multe exemple.

Elevii aprofundează prin joc reguli alimentare și noțiuni de bază despre nutriție și mișcare, sunt implicați în demonstrații ale metodelor corecte de menținere a igieniei și sănătății, la școală și acasă, și exersează acțiunile de oferire a primului ajutor în caz de accidente minore la școală, sub îndrumarea studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Până la finalul anului școlar în curs, programul Să creștem sănătoși! va fi implementat în mai multe școli din Bucuresti și din țară.

„Considerăm că obiceiurile sănătoase trebuie deprinse încă din copilărie și sunt absolut necesare unei dezvoltări armonioase. Iar prin aceste acțiuni, ne dorim să îi ajutăm pe elevi să afle noțiunile esențiale ale unui stil de viață echilibrat și, alături de studenții de la Medicină și de profesorii din școlile în care ducem programul, încercăm să vorbim pe înțelesul copiilor, pentru ca aceștia să fie mai receptivi la informații.

Ne bucură deschiderea dascălilor, care au un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor pe toate planurile și care continuă să le ofere îndrumare, pentru ca aceștia să deprindă obiceiurile sănătoase pe care noi le promovăm în cadrul programului Să creștem sănătoși”, declară Codruța PÎȘĂ, Public Affairs & CSR Director, Sodexo România.

Alături de cursurile de educație pentru nutriție și un stil de viață sănătos, cele mai recente acțiuni ale programului Să creștem sănătoși! sunt inițiativele Un Măr pe zi, Mănânc sănătos la școală și retipărirea Ghidului de Nutriție pentru copii, elaborat împreună cu medicii nutriționiști de la Medicover.

La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Interacționând cu 75 de millioane de consumatori din 80 de țări, Sodexo are oportunitatea de a promova și încuraja principii sănătoase care să ducă la îmbunătățirea Calității Vieții oamenilor din toată lumea.

Bilanț Să creștem sănătoși! în anul școlar 2016-2017:

 • 940 de elevi
 • 3 școli din București și Ilfov:
  • Școala Nr. 193 (București), coordonată de doamna director Matrosenco Iuliana
  • Școala Gimnazială Nr. 73 „Barbu Delavrancea” (București), coordonată de domnul director Petru-Iulian Fleșner
  • Liceul Teoretic „Radu Popescu” (Popești Leordeni), coordonată de doamna director Luminiţa Dumitrescu
 • 1060 de kituri pentru un stil de viață sănătos
 • 16 studenți voluntari de la de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
 • 67 de angajați voluntari ai grupului Sodexo în România
 • 902 ore de voluntariat

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 1.141 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

 • Beneficii pentru Angajați:
 • Programe de Incentivare
 • Beneficii Publice
 • Servicii de alimentație / catering
 • Managementul facilităților

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de țări cu peste 425.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.

Sodexo are încredere că o bună calitate a vieții sporește satisfacția și motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie

 • 20,2 de miliarde de euro în venituri consolidate
 • 425.000 de angajați
 • 80 de țări
 • 32.700 puncte de lucru
 • 75 de milioane de consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.