Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Societatea civilă spune „GATA!” mitei electorale din România

0

„GO FREE – Asociaţia pentru Sprijinirea Societăţii Civile” desfăşoară până duminică, 10 iunie, campania publică – „GATA!” – având ca scop descurajarea  mitei electorale din România, prin stoparea iniţiativelor partidelor de fraudare a votului, dar şi prin responsabilizarea cetăţenilor în exercitarea dreptului de a alege conştient şi de a vota responsabil.

Campania „GATA!” este, în contextul alegerilor electorale, un semnal de alarmă pe care Asociaţia Go Free împreună cu societatea civilă îl trage în faţa politicienilor şi al partidelor care manipulează adesea cetăţenii prin avantajele pe termen scurt oferite cetăţenilor sau „cadourile” pe care le dau alegătorilor, văzându-i doar ca ştampile pe buletine de vot. În România această stare de fapt a involuat în ultimii 20 de ani spre mită electorală ca strategie de campanie.

Noi, cetăţenii cu discernământ, trebuie să spunem „GATA!” manipulării, demogogiei, promisiunilor electorale, micilor şi berilor gratuite. „GATA!” preoţilor care se implică în campaniile electorale! „GATA!” bugetelor de campanie care includ mita electorală, „GATA!” tuturor pacticilor ilegale sau imorale promovate de partide în campaniile electorale an de an.

„Prin această campanie Asociaţia Go Free doreşte totodată să reafirme încrederea pe care o are în cetăţenii României și în dreptul lor de a-și alege reprezentanții pe criterii ce pun în valoare principiile bunei guvernări. Noi credem în discernământul şi raţiunea fiecărui individ de a-şi exprima votul considerând propriile convingeri, valori şi pincipii, care nu trebuie alterate prin influența mitei electorale.

Un cetăţean trebuie să voteze informat, nu cumpărat!” (Andra. Cordoş, Preşedinte Go Free)

Campania este susţinută vizual prin peste 1000 de afişe. Mesajele Asociaţiei Go Free regăsite pe afişe sunt: „GATA cu pomana electorală. Votează responsabil!”, „Viitorul tău cântăreşte mai mult de 2 kg de zahăr. Votează responsabil!”. În cadrul campaniei va fi aplasat în 09.06.2012 şi un panou, în Piaţa Muzeului, unde cetăţenii vor putea completa mesajul „GATA cu…”.

Campania „GATA!” este o iniţiativă a Asociaţiei Go Free şi este susţinută organizaţii nonguvernamentale din Cluj şi nu numai – Asociaţia European Alternatives, Centrul Raţiu pentru Democraţie, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, Organizaţia Studenţilor Romi – Romano Suno, Asociaţia Dreams for Life, Asociaţia Support for Youth Developement, Asociaţia Cluster, Asociaţia Studenţilor Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Iniţiative Durabile – Alternative, şi RomaniaPozitiva.ro, “Piaţa Universităţii” . Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.gofree.ro  şi pe pagina http://www.facebook.com/gofreestudent .

 

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.