Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Impact Award, competiție cu premii de 5000 de euro pentru idei de afaceri sociale, vine în Brașov !

0

Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? S-a lansat cea de-a opta ediție a Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 17 mai. Află despre antreprenoriat social aici.

Pe 14 martie, cu sprijinul Universității Transilvania, Social Impact Award vine în Brașov. Echipa Social Impact Award organizează un workshop de “Idea Generation”, la Universitatea Transilvania, corp A, etaj 1, sala Auditorium, începând cu ora 18:00. La workshop o să vă întâlniți cu Vlad Măcelaru – inovator în domeniul tehnologiei și delegat de tineret la ONU în 2018, Dana Lupșa, fondator Happymoms, inițiativă prin care sprijină femeile să aibe succes pe plan profesional și personal, și cu reprezentantul echipei de organizare SIA, Sorina Floroiu, lucrător de tineret și coordonator de proiecte comunitare în sate. Participarea la acest eveniment este gratuită. Pagina evenimentului poate fi găsită aici.

Workshop-ul se adresează tinerilor între 14 și 30 de ani care:

Sunt în căutare de idei de proiecte prin care să creeze impact social

Vor să cunoască alți tineri care au interese similare

Vor să descopere instrumente utile în dezvoltarea și testarea ideilor lor

Vor să descopere cum pot câștiga în cadrul Social Impact Award România unul dintre cele 3 premii de 1500 €, mentorat, conectare, sau șansa de a participa la SIA International Summit din Kiev, Ucraina.

Pe lângă participarea la workshop, te poți înscrie oricând până pe 17 mai cu ideea ta în competiția SIA. După definitivarea workshop-urilor în țară și primirea aplicațiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din experți, printre care se află și partenerii Social Impact Award România: Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @ Enel România și Nicoleta Deliu, @BCR. Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:

  • sesiuni individuale de mentoring;

  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;

  • o comunitate de tineri antreprenori sociali;

  • suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

Pe 3 octombrie, juriul format din experți în antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie, în Kiev, Ucraina.

Participă la workshop şi vei fi ghidat în generarea ideilor cu impact de către echipa Social Impact Award, îţi vei creşte şansele de a fi câştigătorul unuia dintre cele 3 premii de 1500 de euro sau a celor 3 invitaţii la SIA Summit din Kiev.

Aplică cu ideea ta la Social Impact Award 2019 folosind platforma de înscriere proiecte apply.socialimpactaward.ro. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award, pagina de Facebook Social Impact Award si Instagram @sia_romania.

Workshopul Idea Generation – Social Impact Award #Brasov este realizat cu susținerea Universității TRANSILVANIA Brasov, Tomorrow HUB, Asociația Sprijin si Dezvoltare, BEST Brașov.

Despre Social Impact Award

Misiunea organizatorilor este pregătirea și inspirarea tinerilor pentru a-și crea și dezvolta propriile inițiative și pentru a deveni parte din soluțiile de care România are nevoie, reprezentându-ne cu mândrie cu ideile lor in rețelele internaționale, iar pentru asta au dezvoltat programe de învățare, inspirație și susținere financiară în programe ca Future Makers (www.futuremakers.ro), Shaping Conversations și Social Impact Award.

În România, competiția este la a opta ediție și de 4 ani este organizată de către Universitatea Alternativă – un model educațional alternativ și un program de învăţare personalizat, Social Innovation Solutions – design și consultanță de inovare socială și Global Shapers Bucharest Hub – rețeaua de tineri inițiată de World Economic Forum și a susținut până acum 40 de idei de afaceri sociale. Partenerii care sprijină SIA România 2019 sunt BCR și Enel România.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 17 țări, printre care: Austria, Bosnia & Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.

Despre autor

avatar

Universitatea Alternativă este un mediu de învățare complementar universităților tradiționale, puternic conectat la mediul de afaceri, bazat pe practică, autonomie și colaborare. Ne propunem să avem impact în creșterea studenților pentru ca aceștia, la rândul lor, să aibă impact în societate. Pentru ei construim o comunitate în care cultivăm libertatea, curajul și învățarea experiențială. Totodată, susținem și promovăm diversitatea și inovația în educație.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.