Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social DOers: Traininguri pentru capacitarea celor care lucrează cu tinerii!

0


Vrei să te implici in activități de advocacy în beneficiul tinerilor?
Vrei să te asiguri că tinerii și mai ales tinerii NEET își fac vocea auzită?
Vrei să promovezi mai eficient activitățile adresate tinerilor NEET?

Photo-anunt training lucratori

Social DOers implementează în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015 proiectul Coaliția ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET – Investing in Social DOers, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, beneficiind de sprijinul instituțional al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).
Proiectul îşi propune creşterea capacităţii ONG-urilor care lucrează cu tinerii NEET (not in employment, education or training) şi, respectiv a tinerilor în aceste situaţii sociale, pentru a se implică mai activ în dezvoltarea politicilor publice şi acţiuni de advocacy în beneficiul tinerilor NEET.

Prin aceste training-uri dorim să investim în cei care lucrează direct cu tinerii şi în particular cu tinerii în situaţii de risc sau situaţii NEET.

Într-o societate în care 17% din tinerii cu vârsta între 15 şi 24 de ani sunt în situaţii NEET, cei care lucrează cu tinerii au rol foarte important în promovarea drepturilor acestora şi, implicit, de a le creşte şansele de incluziune în societate şi pe piaţa muncii.

Training-urile vor aborda elemente de:
 participare civică
 cunoașterea mecanismelor de participare publică
 creșterea capacității de accesare a finanțărilor
 promovarea acțiunilor adresate grupului NEET și dezvoltarea activităților pentru tinerii NEET (cu accent pe tinerele femei)

În plus, una din zile va fi dedicată unei întâlniri multi-actor, care va reuni reprezentanți ai instituțiilor publice din regiunea ta, precum și tineri în situații NEET!

Training-urile vor avea loc:
• Pentru regiunea Nord – Est: la Iași, în perioada 26-29 septembrie
• Pentru regiunea Sud – Vest: la Craiova, în perioada 10-13 octombrie
• Pentru regiunea Sud – Est: la Constanța, în perioada 17-20 octombrie

Te asteptăm dacă:
 lucrezi direct cu tinerii, implicându-i în diverse forme de angajament civic la nivel local
 lucrezi cu tinerii in situații de risc sau dezavantajați, prevenind ca aceștia să ajungă în situații NEET
 lucrezi în comunități, cu tineri deja aflați în situații NEET
 dorești să te implici în procese de advocacy la nivel local/regional

Pentru a participa, te rugăm să completezi formularul online disponibil aici până la data de:
• Pentru regiunea Nord – Est: 15 septembrie 2015
• Pentru regiunea Sud – Vest: 2 octombrie 2015
• Pentru regiunea Sud – Est: 9 octombrie 2015

Toate costurile (cazare, masă, transport) sunt acoperite de organizatori!

Pentru mai multe informaţii, ne găsești pe Facebook, socialdoers.com sau e-mail: together@socialdoers.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.