Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Smart Everything Everywhere și Johnson&Johnson Romania organizează cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est

0

Un pas considerabil pentru România în susținerea și dezvoltarea soluțiilor digitale cu beneficii directe asupra sănătății publice.

Health Hackathon

București, 1 august 2017. Smart Everything Everywhere (SEE), organizație fondată de inițiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, una dintre din principalele companii mulţinationale de pe piața farmaceutică și de îngrijire personală și medicală, își unesc forțele pentru a organiza în România cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Evenimentul va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru înscrieri va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017.

Misiunea „Hacking Health” (http://health-hackathon.ro) este de a reuni profesioniști și mentori din domeniul sănătății, dezvoltatori și arhitecți de software, studenți, tineri antreprenori din domeniul IT, precum și experți din industria și managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România și cu un efect pozitiv sistemic. Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare.

Inițiativa „Hacking Health” a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel global, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor.[1] Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește procesul de digitalizare a economiei[2], în ciuda recomandărilor venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât din zona medicală, cât și cea economică. Inițiativa vine și în sprijinul obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT setat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății.[3]

„Hacking Health e menit să susțină sectorul de sănătate și va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România și piața de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potențial real, cele mai noi tehnologii care să poată susține ulterior platforme și aplicații de interes național. Acestea se vor adresa tuturor cetățenilor, dar vor fi utile și pentru autorități sau pentru asociațiile de pacienți”, a punctat Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

„Compania Johnson & Johnson este determinată de dorinţa de a ajuta oamenii din întreaga lume să aibă vieţi mai sănătoase și cu o durată mai lungă. Acest lucru este posibil prin punerea la dispoziţie a medicamentelor inovatoare și a produselor de îngrijire personală pacienţilor și furnizorilor de servicii medicale. Mai mult decât atât, ne concentrăm asupra identificării de soluţii care au potenţialul să răspundă unor nevoi neacoperite din domeniul sănătăţii.  Această iniţiativă este dovada angajamentului nostru de a aduce plus valoare comunităţilor prin calitatea noastră de inovatori și parteneri de încredere. Avem convingerea că acest Health Hackathon, cel mai important la nivelul Europei Centrale și de Sud-Est, va genera soluţii benefice care vor sprijini dezvoltarea sistemului de sănătate din România, cu beneficii socio-economice pe termen lung pentru cetăţeni”, a adăugat Christian Rodseth, Administratorul Johnson&Johnson Romania.

La finalul Health Hackathon participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni. Profesioniști recunoscuți din companii prestigioase de software, din domeniul medical și antreprenori vor juriza și mentora în etapa inițială a hackathonului, dar și pe parcursul dezvoltării proiectelor.

Logo Hacking Health

Despre Smart Everything Everywhere:

Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizație ce acționează ca un catalizator pentru transformarea digitală a României. SEE oferă un cadru pentru accelerarea tranziției României către era digitală, canalizând potențialul neexploatat al țării, facilitându-i creșterea, dezvoltarea și poziționarea ca un hub regional și european de inovație. SEE se concentrează pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orașe inteligente și cetățeni conectați; și digitalizarea statului.

Despre Johnson & Johnson:

La Johnson & Johnson suntem uniți și inspirați de grija pentru fiecare persoană în parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea și știința- aducem idei, produse și servicii inovatoare care să susțină progresul în sănătate și bunăstarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajați din 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucrează alături de parteneri din domeniul sănătății în interesul a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi, în întreaga lume.

[1] Studiul ”Utilizarea dispozitivelor mobile în România”, Ernst & Young România și Doingbusiness.ro, 25 februarie 2016

[2] Europe’s Digital Progress Report (EDPR) 2017- Country Profile Romania

[3] http://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHA66/A66_R24-en.pdf?ua=1

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.