Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Voluntariatul – Soluție în orientarea școlară și vocațională

0

Începând cu luna iulie 2017, Asociația ReGenerația (www.regeneratia.ro) derulează în cadrul Agendei Comunității proiectul “Voluntariatul – Soluție în orientarea școlară și vocațională” din Programul “Pentru-că Voluntariat” – o inițiativă civică cu impact pozitiv pentru cetățenii orașului Sibiu în ceea ce privește dezvoltarea comunităților.

3

Scopul general al proiectului “Voluntariatul – soluție în orientarea școlară și vocațională” este de a contribui la creşterea şi dezvoltarea calitativă a sectorului de voluntariat, prin includerea beneficiilor derulării acestei activități în discuțiile de consiliere în orientarea școlară a elevilor din ciclul gimnazial, mai exact elevii claselor a 8a. Ce moment mai oportun poate exista decât acesta? Momentul când elevul adolescent este pus în fața primei mari decizii de viață, alegerea unui liceu care să îl orienteze cât mai bine către viitoarea sa viață profesională, momentul când exact înaintea împlinirii vârstei legale de a deveni voluntar cu acte în regula, 16 ani, și momentul în care poate face alegeri pentru sine sub îndrumarea părinților, a profesorilor și a consilierilor școlari? Noi consideram acest moment crucial pentru a începe o educație civică solidă în aria voluntariatului, sprijinind în același timp adolescentul cu consiliere dedicată și specializată pentru a face alegeri bune la început de drum profesional.

Asociația ReGenerația are ca prioritate promovarea și dezvoltarea acțiunilor de voluntariat în comunitate, fie că vorbim de voluntariat în cadrul unui ONG, voluntariat la evenimente culturale sau sportive, sau pur și simplu voluntariat în fața blocului în beneficiul comunității din care facem parte fiecare.

Activitățile propuse în cadrul proiectului includ: dezvoltarea unui Ghid de orientare școlară ce se va tipări într-un tiraj de 2000 exemplare și va fi distribuit gratuit în școlile din Sibiu către elevii de clasa a 8a, derularea a 10 sesiuni de consiliere scolară și introducerea voluntariatului ca opțiune de dezvoltare profesională și început de carieră și derularea unui program intensiv de o săptămână denumit Pașaport de Voluntar care îi trece pe participanți printr-un program complet de consiliere școlară și de pregătire în domeniul voluntariatului.

 

Proiectul “Voluntariatul – Soluție în orientarea școlară și vocațională” se derulează în perioada iulie-octombrie 2017 și este finanțat cu suma de 28.000 lei prin fondurile alocate Agendei Comunității din cadrul Primăriei Sibiu. Proiectul se deruleaza cu sprijinul Scolii Finlandeze Sibiu.

Pentru informații oficiale despre Agenda Comunității accesați http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.