Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu Jazz Competition – ultimul eveniment major de jazz al anului

0

Luna noiembrie aduce la Sibiu ultimul eveniment major al anului 2017 de pe scena jazzistică din România. În perioada 10-12 noiembrie va avea loc la Sala Thalia, concursul internațional “Sibiu Jazz Competition”. Timp de 3 zile, începând cu orele 19:00, publicul va putea asculta formații noi de jazz din Europa, aspirante la marele premiu al concursului.

Pentru prima dată de la lansarea sa în anul 1979, Sibiu Jazz Competition are loc separat de festivalul de jazz și a căpătat o amploare pe care organizatorii nu au anticipat-o. Anul acesta, în concurs s-au înscris 53 de participanți din 15 țări. Săptămâna care tocmai s-a încheiat a avut loc preselecția candidaților, în urma careia juriul a ales 13 finaliști din 8 țări.

În cele 3 zile de eveniment, pe scenă vor urca artiști tineri din țări precum Belgia, Italia, Luxemburg, Polonia,  Rusia, Ungaria sau Turcia. De asemenea, România va fi reprezentată de 2 formații de tineri muzicieni de jazz, extrem de talentați. Dacă vineri, 10 noiembrie și sâmbătă, 11 noiembrie, publicul va asculta compozițiile concurenților, duminică, 12 noiembrie, după încheierea recitalurilor ultimilor participanți în concurs, publicul va asculta pe scena Sibiu Jazz Competition un concert special al Big Band Gaio. Tot duminică seara va avea loc și Gala de Premiere, în cadrul căreia, concurenții înscriși în concurs vor câștiga premii în valoare totală de 5000 Euro.

“Până anul trecut, Concursul de Jazz avea loc în așa numita “săptămâna jazzistică de la Sibiu”, ca parte integrantă a Festivalului. De-a lungul anilor, concursul a devenit un punct de lansare important pentru majoritatea tinerilor debutanți. Cu toate acestea, amploarea pe care a căpătat-o în ultimii ani ne-a surprins chiar și pe noi, organizatorii. Această ascensiune a evenimentului ne-a determinat să-l desprindem de Festival, iar decizia de a-l organiza într-o altă perioadă pare să fie de bun augur, ținând cont de faptul că anul acesta s-au înscris peste 50 de artiști debutanți din mai multe țări. Juriul a fost plăcut surprins de standardul foarte înalt al concurenților, așa încât, suntem convinși că această ediție a concursului  va fi un real succes.”- a declarat Simona Maxim, Directorul Executiv al Fundației Sibiu Jazz Festival.

Așadar, iubitorii de jazz de pretutindeni își pot planifica un sfârșit de săptămâna la Sibiu, în perioada 10-12 noiembrie, pentru a petrece 3 zile pe ritmuri de jazz.

Biletele pentru Sibiu Jazz Competition 2017 pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim, la prețul de 50 lei pentru un abonament de 3 zile, respectiv 20 lei pe seară. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50% pentru biletele pentru o singură seară.

Sibiu Jazz Competition este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Roman (AFCN), Consiliului Județean și Primăriei Sibiu, dar și al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.