Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu: Cultura protestului la Astra Film Cinema

0

Mişcările de stradă au devenit o constantă în societatea românească a ultimilor ani. Filmul de joi de la Astra Film Cinema, ora 19:00, Portavoce (regia: Ruxandra Gubernat, Henry Rammelt), încearcă să identifice cauzele nemulţumirilor și să redea cu obiectivitate speranțele și opiniile celor implicați în recentele proteste din România.

Filmul explorează cultura protestului în România și a mobilizărilor civice din ultimii ani. De la protestele împotriva proiectului de exploatare Roșia Montană, protestul bicicliștilor, Street Delivery, Colectiv sau cele mai recente împotriva OUG13, filmul aduce în prim-plan o schimbare a atitudinii românilor din perspectiva participării civice ce are ca sursă recentă o serie de manifestări culturale alternative, bazate pe comunități sociale responsabile și activism.

Cu imagini care redau mişcările stradale de protest din ultimii ani și interviuri cu activiștii implicați, documentarul Portavoce este o radiografie echilibrată ideologic a protestului românesc, un manifest pentru libertatea opiniei la 30 de ani de la căderea regimului comunist și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Portavoce/Megaphone, regia: RuxandraGubernat, Henry Rammelt,Germania, România/2018/56

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.