Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Și eu sunt colegul tău!

0

Asociația Generația EQ implementează în lunile noiembrie și decembrie, proiectul „Și eu sunt colegul tău!” finanțat prin programul StartONG. Scopul proiectului este de a reduce cazurile de violență, de a combate marginalizarea și discriminarea elevilor de clasa a V-a din București prin intermediul unor întâlniri bazate pe discuții interactive, dezbateri, studii de caz și scenete de teatru.

La începutul lunii noiembrie, Generația EQ în parteneriat cu Școala Gimnazială 149 a dat startul proiectului printr-o ședință de informare online la care au participat: profesorii care fac parte din comisia antiviolență din școală, profesori de civică, consilierul școlar și doamna director a unității de învățământ. Vocea celor peste 10 participanți la ședința de informare din 2 noiembrie, a confirmat încă o dată interesul și aprecierea față de acest proiect, cât și de echipa asociației, care a dezvoltat, coordonat și implementat programul la toate clasele aVa din școală.

Ideea proiectului „Și eu sunt colegul tău!” a luat naștere la începtul anului 2020 când peste 130 de elevi de clasa aV-a din Școala Gimnazială nr. 149 din București, au participat la întâlniri de informare și conștientizare cu privire la impactul violenței în viața de gimnaziu.

Până la sfârșitul anului, peste 120 de elevi, 10 cadre didactice și alte 5 școli din Municipiul București, vor fi informați cu privire la caracteristicile fenomenului de tip bullying și cyberbullying (forme, cauze, modalități de intervenție și prevenire) și vor fi mai conștienți asupra traumelor produse de acesta.

*În contextul actual, activitățile proiectului se vor desfășura prin intermediul paltformelor online sub forma unor simulări interactive, bazate pe studii de caz, dezbateri și joc de rol.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook a Asociației Generația EQ.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.