Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sfîrșit @ Asociația Ephemair

0

unnamed

Invitați: Octav Avramescu, Suzana Dan, Șerban Jipa, V. Leac, Mitoș Micleușanu, Alexandru Polgár, Anamaria Pravicencu, Ștefan Tiron.
Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”

“SFÎRȘIT” continuă dezvoltarea platformei inițiate în proiectul TRANCE / CULTURAL dinamizând pe parcursul desfășurării acestei întâlniri un program de productie și prezentare de lucrări multidisciplinare / interdisciplinare care să sprijine și să promoveze colaborarea dintre artiști din diverse arii ale culturii contemporane. O primă etapă va fi reprezentată de o tabără de creație / workshop care se va desfășura la Centrul de cultură Rosetti-Tescanu, Tescani, jud. Bacău. SFÎRȘIT va aduce împreună opt artiști activi nu doar într-un un singur domeniu artistic, fiecare dintre ei dezvoltând proiecte multidisciplinare în care se regăsesc artele vizuale, artele performative, muzica, literatura, poezia, filosofia sau teoria artei.

Proiectul “SFÎRȘIT” își invită participanții să aducă cu ei pe durata acestei întâlniri creative câte un proiect din binecunoscutul “sertar cu proiecte cândva începute și niciodată terminate”. “SFÎRȘIT” va oferi contextul ideal de creație și colaborare pentru fiecare dintre invitați pentru finalizarea și compilarea acestor proiecte. Întâlnirea celor 8 proiecte va fi cuprinsă în produsul final al acestei întâlniri colaborative de la Tescani, primul număr al revistei multimedia “SFÎRȘIT” care să conțină texte, materiale audio vizuale etc., devenind astfel o arhivă cu conținut și formă neprevăzută care ar putea fi cuprinsă într-o cutie, o sală de concert sau o galerie de artă.

Prima prezentare a acestui proiect va avea loc în Weekendul Galeriilor – București care va avea loc în luna Octombrie 2015 și la MNAC, o varianta extinsă a proiectului “SFÎRȘIT” urmând a fi itinerată în diferite spații culturale din țară (Cluj, Timișoara, Arad).

Într-unul din spațiile Centrului de cultură Rosetti-Tescanu va fi amenajat un laborator multimedia și un atelier de serigrafie pentru editarea și realizarea revistei multimedia “SFÎRȘIT”. Zilnic, timp de o oră anunțată în prealabil, invitații proiectului “SFÎRȘIT” vor realiza emisiuni radio online.

Scurt istoric al locului de desfășurare a proiectului “SFÎRȘIT”

Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” funcționează în fostul conac al renumitei familii boierești Rosetti-Tescanu, clădire cu statut de monument istoric. Edificiul a fost construit în 1880 într-un frumos parc dendrologic, situat într-o zonă colinară, la 37 km de orașul Bacău, în proximitatea satului Tescani.

Prin actul de donație făcut în anul 1947 de către Maria Rosetti Cantacuzino, soția lui George Enescu, conacul familiei Rosetti de la Tescani a devenit așezământ cultural. În 1980 a fost inaugurată “Casa Memorială Rosetti – Enescu” din incinta imobilului principal, devenită, în 1990, Centrul de Cultură Tescani, apoi din 1993, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu”. Din anul 2006, casa memorială din Tescani este secție a Muzeului Național „George Enescu”.

Printre facilitățile Muzeului se numără o bibliotecă de beletristică și artă, un fond documentar și o bogată colecție discografică „George Enescu”, săli de concerte și conferințe, spații expoziționale precum și spații de studiu și de cazare. Spațiul este de asemenea dedicat cercetărilor Enesciene fiind la dispoziția specialiștilor din țară și din străinătate.

Un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Organizator: Asociația Ephemair
Parteneri: Muzeul Național George Enescu, MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană, Corcova Roy & Dâmboviceanu

Parteneri media: Revista Arta, RFI, Re:art

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.