Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Servicii gratuite de recuperare medicală prin intermediul sistemului MIRA

0

Începând cu luna noiembrie, Fundaţia Motivation România împreună cu Fundația Vodafone România oferă servicii gratuite de recuperare medicală prin intermediul sistemului MIRA, în 2 Centre de Viață Independentă, în județele Ilfov si Sibiu.

3
Centrul de Viață Independentă Ilfov, Șoseaua Clinceni, nr. 70, 0751.906.960
Centrul de Viață Independentă Sibiu, Strada Justiției, nr. 13, 0735.333.923

Recuperarea fizică este un proces îndelungat și uneori ineficient, atât pentru pacient, cât și pentru cel care oferă servicii de recuperare, fie este vorba de o clinică privată, sau un spital dintr-o rețea de stat. Exercițiile din timpul recuperării sunt de multe ori dureroase și dificil de executat si ținând cont și de durata în sine a programului de reabilitare, pacientul îşi pierde motivaţia de a fi consecvent în continuarea terapiei. Acest lucru conduce, în majoritatea cazurilor, la o recuperare incompletă sau mult prelungită.

MIRA, www.mirarehab.com, este o aplicație medicală ce se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii și specialiștilor medicali care supervizează recuperarea acestora. MIRA își propune să eficientizeze procesul de recuperare fizică prin motivarea pacientului cu ajutorul elementelor de gamification. Sistemul este folosit deja în mai multe centre din Europa, America şi Rusia, dar şi în două clinici din Bucureşti şi una din Alba Iulia.
Cu un design simplu şi atrăgător, MIRA este utilizat de pacienţi de toate vârstele (de la copii la persoane în vârstă) care suferă de afecţiuni neurologice sau musculo – scheletice.

Afecţiuni neurologice vizate: hemipareză, tetrapareză, boala Parkinson, distonie, autism, accident vascular cerebral.

Afecţiuni ortopedice vizate: fracturi umăr, intervenții chirurgicale umăr, “umăr congelat”, alte fracturi ale brațului, tulburări musculo-scheletice, artrită.

Funcții țintă: dezvoltarea reflexelor, dezvoltarea coordonării membrelor superioare, îmbunătățirea flexibilității membrelor superioare, corectarea posturii, coordonare bilaterală a brațului, coordonarea mâna-ochi, dezvoltarea capacităţii de a “prinde” obiecte , dezvoltarea de mișcări cu viteză limitată.

Cele două sisteme disponibile în Centrele de Viaţă Independentă Motivation au fost achiziţionate cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România în cadrul proiectului “Recuperare Inteligentă prin Tehnologie” si se află la adresele de mai jos.

Centrul de Viață Independentă Ilfov, Șoseaua Clinceni, nr. 70, 0751.906.960
Centrul de Viață Independentă Sibiu, Strada Justiției, nr. 13, 0735.333.923

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care există din 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor utilizatoare de scaun rulant și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională.

Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și prescriere de echipamente de mobilitate adaptate pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, mediere pentru integrarea pe piața muncii și consultanță în accesibilizarea locuințelor și a clădirilor de interes public. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru un număr de peste 12.000. de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfaşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, infiinţată în 1998.

Persoană de contact:
Oana Bulmagă
Coordonator Proiect
0736008687
o.bulmaga@motivation.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.