Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Servicii de teleterapie pentru tinerii afectați de cancer – Platforma ,,Sunt OK!”

0

Asociația Little People România alături de Banca Transilvania anunță lansarea programului ,,Sunt OK!” prima platformă de teleterapie dedicată copiilor și tinerilor bolnavi de cancer.

Primirea diagnosticului de cancer reprezintă o traumă atât de profundă pentru micuții pacienți și familiile lor, încât aceștia au nevoie de asistență psihologică continuă, nu doar în spitalul în care specialiștii Asociației Little People ajută la adaptarea lor la această nouă realitate dură, ci și acasă, între ședințele de tratament și în faza de recuperare, prin oferirea de servicii de sănătate mintală.

,,Sunt OK!” oferă acces la o platformă online prin care copiii și tinerii afectați de cancer pot beneficia de la distanță de sesiuni de terapie, ori de câte ori au nevoie și oriunde se află în România, discutând online cu terapeuți licențiați. Prin natura lor adolescenții sunt timizi să meargă la psiholog, dar acceptă mult mai ușor ajutorul, când, prin intermediul tehnologiei, psihologul vine la ei acasă. Suntem foarte recunoscători pentru implicarea Băncii Transilvania într-un nou proiect care va schimba vieți.” a declarat Katie Rizvi, fondator Asociația Little People.

“După perioada de spitalizare, în care pierzi legătură cu viața socială, cu prietenii, e destul de greu să te reintegrezi în societate. După finalizarea tratamentului simți că ai renăscut și înveți toate lucrurile din nou. E o perioadă care te poate marca sau te poate schimba. E foarte important ca noi tinerii supraviețuitori de cancer să avem parte de toată atenția și grija necesară. Platforma online destinată terapiei mă ajută să îmi recâștig încrederea în mine.” –pacient, 22 ani, supraviețuitor de cancer.

Pentru a încuraja donațiille și contribuția comunității la susținerea acestui program unic dedicat pacienților banca pune la dispoziție o modalitate transparentă prin mecanismul BT Pay

Donațiile pot fi făcute prin descărcarea aplicației BT Pay din App Store sau Google Play prin următorii pași:

  • Înregistrarea unui card BT;
  • Inițierea unui transfer de bani către numărul 0758 380 000, pus la dispoziție de Asociația Little People pentru această campanie.

Asociația Little People are grijă anual de peste 1800 de pacienți din 9 unități de oncologie pediatrică din țară, precum și de cei 900 de tineri care au finalizat tratamentul oncologic și care beneficiază de programele de integrare socială.

Mai multe detalii pe www.thelittlepeople.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.