Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seria workshopurilor NESsT continuă

1

NESsT își continuă seriade workshopuri dedicate dezvoltării portofoliului său de întreprinderil sociale aflate în faza de incubare.

Pe data de 6 septembrie 2011 a avut loc la sediul Romanian-American Foundation al treilea workshop din 2011 pe tema antreprenoriatului cu accent pe competențele antreprenoriale persoanle. Workshop-ul a fost susținut de Zoltan Bereczki, Manager dezvoltarea întreprinderii în România împreună cu Nicole Etchart, co-fondatoare și CEO NESsT. Nicole Etchart a împărtășit din experiența globală a NESsT și provocările antreprenoriale specifice întreprinderilor sociale.  O concluzie a discuțiilor generate a fost crearea de oportunități în cazul antreprenorilor care doresc dezvoltarea de întreprinderi sociale și nu neapărat indentificarea acestora. Acest lucru se bazează pe faptul că piața trebuie informată și educată în legătură cu conceptul de întreprindere socială și  impactul pe care îl are cumpărarea produselor sau al serviciilor oferite de acestea.

Bazat pe interactivitate și exerciții practice, workshopul a fost evaluat drept folositor sau foarte folositor de către cei 14 participanți reprezentați a celor 9 întreprinderi sociale din portofoliul NESsT (Alături de Voi, Fundația Cartea Călătoare, Fundația Noi Orizonturi, ACSIS, Asociația Hercules, Asociația Tonal, Touched România, Asociația Prietenia și ViitorPlus).

În a doua parte a zilei, cunoscutul antreprenor Marius Ghenea ne-a împărtășit din experiența sa și a răspuns întrebărilor participanților legate de dezvoltarea antreprenoriatului în România. Mulțumim Marius Ghenea pentru acceptarea invitației noastre!

Totodată, NESsT mulțumește și partenerului său strategic în România, American-Romanian Foundation,  pentru facilitățile acordate și sprijinul oferit în susținerea acestui workshop.

 

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Un comentariu

  1. Pingback: 15 septembrie: NESsT continua seria de workshopuri | CSR media

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.