Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Semnele comorii” – facilitarea educaţiei incluzive pentru elevi

0

„Semnele comorii”  îşi propune să familiarizeze elevii din școlile de masă cu limbajul semnelor, pentru a îmbunătăţi înțelegerea şi atitudinea faţă de copiii cu deficienţe de auz și/sau vorbire. De asemenea, elevii din şcolile speciale sunt invitaţi să participe la activităţi de socializare, utile pentru dezvoltarea armonioasă, prin expunerea la medii diferite faţă de cele cu care elevii sunt obişnuiţi.

Proiectul „Semnele comorii” inițiat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei, vine în completarea activităților și evenimentelor educaţionale realizate de asociaţie până în prezent.

semnele-comorii-2

„Spre deosebire de celelalte iniţiative ale asociaţiei noastre, unde părintele este în centrul demersurilor, accentul acestui proiect cade mai degrabă pe educarea directă a copiilor și anume a celor din școlile de masă și din școlile speciale. Prin intermediul acestui proiect ne propunem ca elevii din şcolile de masă să fie instruiţi în spiritul toleranţei şi al dezvoltării de mecanisme fireşti de a reacţiona și interactiona cu copii diferiți. De asemenea, „Semnele comorii”  îşi propune să susţină elevii din cadrul şcolilor de masă prin educarea în spiritul socializării non-izolaţioniste” a declarat Psih. Andreea Olteanu, Doctor în psihologia copilului, fondator al Asociaţiei.

Susţinerea pedagogiei centrată pe copil, pune în valoare potenţialul diferit al fiecăruia şi creează premisele asigurării accesului la educaţie al tuturor copiilor, inclusiv al celor cu dizabilităţi, precum şi exercitarea dreptului la o educaţie bazată pe non-discriminare. Astfel, acest proiect  presupune o abordare și un proces continuu de dezvoltare a practicilor, politicilor și mecanismelor care garantează drepturi egale pentru toţi elevii.

 

 

Valoarea totală a proiectului „Semnele comorii” este de 41572 Ron, contribuţia Fundaţiei Orange fiind de peste 75%.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care propun proiecte în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere ajutându-le să comunice şi să relaționeze, pentru a se integra în societate şi pentru a trăi mai bine. Prin programul „Susţine un ONG”, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit parteneră. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi http://www.fundatiaorange.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.