Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Semn SPRE carte ajunge în Ţara lui Andrei

0

În 2013, sumele alocate de gospodării pentru cărţi s-au menţinut mici, o gospodărie cheltuind în medie 11,59 lei lunar (şi doar 6,93 lei în mediul rural). Un alt raport al Institutului Naţional de Statistică, pentru anul 2012, plasa cheltuielile efectuate de gospodării pentru educaţie pe ultima poziție, însemnând numai 0,6% din totalul cheltuielilor.

Pe fondul acestor statistici îngrijorătoare, a luat naştere proiectul Semn SPRE carte, care îşi propune să aducă lectura mai aproape de copii şi adolescenţi, în special de cei pe care lipsurile materiale îi obligă să-şi înfrângă setea de cunoaştere.

Semn SPRE carte

Demarat în luna ianuarie 2014, Semn SPRE carte se mândreşte cu peste 780 de cărţi donate, dintre care 742 au ajuns deja la beneficiarii finali, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani din întreaga ţară. Mecanismul de desfăşurare este unul foarte simplu: cartea poate fi donată de oricine (persoană fizică sau juridică) şi oricine poate propune destinaţia acesteia.

În luna aprilie, Semn SPRE carte şi-a propus să dovedească faptul că „Se poate!” şi s-a înscris în ediţia de anul acesta a competiţiei „Idei din Ţara lui Andrei”, cu obiectivul declarat de a aduce 2.200 de cărţi în mâinile copiilor care şi le doresc.

Sprijinul publicului larg va însemna 40% din decizia finală pentru stabilirea câştigătorilor, iar sistemul de votare presupune crearea unui cont pe site-ul competiţiei şi votarea propriu-zisă a proiectului preferat. Proiectele înscrise în competiţie pot fi votate până la data de 15 mai 2014, ora 12:00, iar mai multe informaţii despre Semn SPRE carte în Ţara lui Andrei sunt disponibile aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.