Semimaraton Gerar 2023 – alergarea revine în Politehnică @ București

0
  • Semimaraton Gerar este una dintre primele competiţii sportive ale sezonului de alergare 2023 și care se desfășoară în condiții de iarnă;

  • După 2 ani de pauză, sub sloganul “We Run Again”, evenimentul se reia, anul acesta susţinând asociaţia Climb Again şi Proiectul 7 Summits;

  • Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) escaladează cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente (7 summits). Motivația lor este să inspire copiii și tinerii cu dizabilități să își depășească limitele.

Sâmbătă 28 ianuarie 2023, pasionaţii de alergare se întorc în campusul POLITEHNICA pentru sezonul 2 de GERAR. Semimaraton Gerar a fost printre ultimele competiţii de alergare din România care au avut loc în 2020 înainte de restricţiile cauzate de pandemie, iar după doi ani de pauză aceasta revine cu ediţia numărul 11.

800 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km). Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat / doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România. Evenimentul este organizat de către Asociaţiile People for Sport România și YOLO Events împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club şi are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Bursa Gerar pentru Lotul Național de Paraclimbing

Fondurile strânse la Semimaraton Gerar vor merge către o cauză sportivă. Anul acesta fondurile susţinute de participanţi prin donaţii şi fundraising vor merge către susţinerea proiectului 7 Summits.

Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) vor să escaladeze cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente tradiționale! Ei au reușit în ultimii ani să urce unele dintre cele mai impresionante vârfuri din lume (Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro); în plus, au dus sus steagul României și în competițiile mondiale de paraclimbing.

Răzvan (vicecampion mondial cu 8 medalii la activ) și Alex (cu 2 medalii în competiţii de paraclimbing) vor participa la proba de cros 10,8 km alături de alţi colegi din lotul de Paraclimbing:

  • Ionela Grecu (număr de concurs 861) – în 2 ani a luat 2 medalii
  • Liviu Matei (număr de concurs 862) – 1 medalie

Împreuna cu echipa tehnica:

  • Iulian Farcaș – staf navigator
  • Antoaneta Barbu – manager Lot

Lotul Național de Paraclimbing reunește sportivi cu diferite tipuri de deficiențe fizice care performează în competiții de escaladă și expediții alpine. Afiliat Federației Române de Alpinism și Comitetului Paralimpic Român, Lotul național de Paraclimbing este fondat și coordonat de Climb Again și reprezintă cu succes România în competiții internaționale, fiind unul dintre cele mai mari, mai performante și mai apreciate loturi de paraclimbing la nivel mondial. Palmares competițional: aproape 40 de medalii.

Misiunea de eveniment responsabil

Evenimentul Semimaraton Gerar își continuă misiunea de responsabilitate față de mediu și comunitate. Un lucru mai puțin știut este că evenimentele de acest tip pot avea un impact asupra mediului, atât prin consumul de resurse, cât și prin producerea unui număr impresionant de deșeuri. Din acest motiv organizatorii și susținătorii evenimentului au adoptat o strategie sustenabilă: înregistrare electronică în concurs, ambalaj reutilizabil pentru kitul de concurs, reducerea cantității de hârtie folosită pentru semnarea declarațiilor de participare, acestea validându-se în format electronic și diminuarea folosirii produselor din hârtie din zona Sport Expo a concursului.

Mai multe informații despre eveniment găsiţi pe site-ul oficial: https://gerar.ro/

Partenerii evenimentului sunt: Varta România, Mega Image, Buff România, Autonom, SportGuru, Mizuno, Compressport, Pepsi România, Gatorade, S-Karp, Pilot Books, Livezile Dobrinoiu, Evolet Selection

Parteneri Media: Alerg.ro

Parteneri de bine: Galantom.ro, Asociația Climb Again

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.