Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Selgros împreună cu peste 450 de elevi voluntari au pornit curăţenia de primăvară în Bucureşti şi în alte 14 oraşe din ţară

0

Compania Selgros Cash & Carry a declarat luna aprilie – luna curăţeniei de primăvară dar şi a voluntariatului.

Echipele Selgros din oraşele în care compania este prezentă cu magazinele sale organizează pe parcursul acestei luni, în parteneriat cu primăriile şi ONG-uri locale, acţiuni de mediu în care sunt implicati, în total, peste 450 de elevi de la şcoli generale şi licee din Bucureşti şi din alte 14 oraşe din ţară, printre care Constanţa, Braşov, Târgu Mureş, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Arad, Ploieşti, Bacău, Suceava, Iaşi, Galaţi şi Brăila.

Selgros_1

Prin aceste acţiuni, cele 19 echipe de voluntari, angajaţi ai companiei Selgros, au ocazia să îi înveţe pe elevii a peste 15 şcoli şi licee din oraşele participante noţiuni de bază ale voluntariatului de mediu, oferindu-le ocazia de a participa la prima lor activitate de acest fel.

START-ul acţiunilor de voluntariat de mediu s-a dat în Braşov, pe 10 aprilie, în zona bazei sportive „Braşovia”, unde echipa Selgros a plantat copaci ornamentali, cu sprijinul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Printre acţiunile voluntarilor de mediu Selgros se mai numără strângerea gunoaielor din zone de agrement, vopsirea şi repararea băncilor şi a coşurilor de gunoi din parcuri, văruirea copacilor, plantarea de pomi fructiferi sau împădurirea unor suprafeţe de teren, ecologizarea câtorva zone din apropierea magazinelor şi curăţarea plajei din Năvodari.

Acţiunile de voluntariat de mediu iniţiate de compania Selgros Cash & Carry vor continua până pe 27 aprilie. Ultimele astfel de activităţi sunt programate în week-end-ul dinainte de Paşti, în Timişoara, Bacău, Constanţa, Oradea, Iaşi şi Bucureşti.

Selgros_3

Echipamentele de protecţie pentru voluntari cât şi materialele şi uneltele necesare pentru curăţenie, de la saci de gunoi, mănuşi şi până la var, vopsele, pensule, greble, sape şi lopeţi au fost asigurate de magazinele Selgros.

Compania Selgros are în România o bogată tradiţie şi experienţă în acţiuni de responsabilitate socială şi comunitară, fiecare dintre magazinele sale organizând acţiuni ecologice, anual. În 2012, Selgros România a fost unul dintre principalii parteneri ai proiectului Let’s Do It Romania, adoptând cele 15 judeţe în care este prezent, oferind sprijin financiar şi logistic şi participând la Ziua de Curăţenie Naţională cu peste 800 de voluntari dintre angajaţii companiei.

Despre Selgros România

Compania Selgros Cash&Carry România face parte din grupul elvețian TransGourmet Holding SE şi este, din anul 2001, unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc. Selgros deține 19 magazine în România și derulează mai multe programe de responsabilitate socială. Selgros este principalul susţinător al proiectului „Masa Bucuriei”, derulat în colaborare cu Patriarhia Română, dar şi sponsor al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Constanța, asigurând produsele alimentare și băuturile răcoritoare necesare celor 300 de copii și juniori care constituie elita jucătorilor de perspectivă ai fotbalului românesc. Începând din septembrie 2012, Selgros Cash&Carry derulează, împreună cu Asociaţia Chef Cezar, proiectul Sănătatea începe din farfurie, dedicat educării noilor generaţii în adoptarea unei alimentaţii sănătoase.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.