Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se deschide sezonul de parașutism. Cine și în ce condiții poate sări de la 4000 metri altitudine

0

Sezonul de parașutism 2014 se deschide oficial începând de vineri, 4 aprilie. Bucureștenii nerăbdători să încerce senzatia unui salt cu parașuta au putut să o facă deja weekend-ul trecut, în cele trei zile în care parașutiștii profesioniști și-au făcut ”încălzirea” pentru noul sezon.

salt_cu_parasuta_TNT_Brothers_4

Peste douăzeci de persoane au sărit pentru prima dată, în tandem cu un instructor, de la 4000 metri altitudine, în weekendul dinaintea deschiderii oficiale a sezonului.

”Interesant în weekendul de încălzire a fost că majoritatea celor care au sărit în tandem au primit cadou surpriză experiența extremă a saltului, de la prieteni sau famile, fiind aduși pe dropzone-ul TNT Brothers cu diverse pretexte. În plus, echipa TNT Brothers a fost complice la o cerere în căsătorie inedită, după un salt în tandem ”, spune Bogdan Boeru, reprezentat TNT Brothers.

Cei care doresc să experimenteze căderea liberă, cu o viteză de peste 200 km/h, o pot face la dropzone-ul TNT Brothers de pe aerodromul de la Clinceni în fiecare weekend (vineri până duminică), până în luna noiembrie, la încheierea sezonului de zbor. În Bucureşti, datorită condiţiilor climatice favorabile, cu o viteză medie a vântului mică şi multe zile însorite, perioada în care se poate practica paraşutismul este de aproximativ opt luni.
Prima zi de zbor a adus și primul student la cursurile de parașutism: Andreea, o tânără din București, a sărit pentru prima dată în tandem anul trecut. Pentru că i-a plăcut foarte mult senzația de libertate dată de zbor, a hotărât să își ia licența de parașutism, pentru a putea sări singură.

salt_cu_parasuta_TNT_Brothers_2
Este pasul pe care îl fac toți cei care vor să treacă la nivelul următor, după ce au sărit cu parașuta în tandem. Asociaţia TNT Brothers este afiliată la U.S. Parachute Association, una dintre cele mai importante autorităţi în domeniu, şi oferă cursuri de iniţiere şi licenţiere în parasutism, conform metodei AFF – Accelerated Free Fall, cea mai rapidă, intensivă şi sigură metodă de iniţiere în paraşutism. De la primul salt, cursantul îşi va deschide singur paraşuta, iar dupa doar şapte salturi (şapte module) poate sări singur. Instructorii TNT Brothers oferă, de asemenea, cursuri avansate pentru zborul pe burtă, free fly şi pilotarea paraşutei.

În primii trei ani de activitate, la centrul privat de parasitism TNT Brothers s-au realizat aprox. 35,000 de salturi, dintre care aprox. 3,500 salturi în tandem, pentru amatori.

Cine poate sări cu paraşuta?

Oricine îşi depăşeşte limitele şi îşi doreşte să se bucure de fiecare clipă la intensitate maximă!
Vârsta minimă pentru un salt în tandem cu paraşuta este de 18 ani. Cei care au între 16-18 ani şi îşi doresc să încerce senzaţia unui salt, au nevoie de acordul părinţilor, legalizat de către notar.

Cât costă un salt cu paraşuta?

Costul unui salt cu paraşuta, în tandem cu un instructor profesionist, este de 700 lei. Cei care îşi doresc imagini din timpul experienţei, au opţiunea saltului în tandem cu fimare (cost total 930 lei) sau a tandemului cu filmare şi fotografii (cost total 1000 lei).

Unde poţi sări?

Centrul de parașutism privat TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Comuna Clinceni (judetul Ilfov) este situată la vest de București, la 16 km distanță, pe DN 6, șoseaua București-Alexandria. Vezi Aerodromul Clinceni pe harta.
Când poţi sări?
În fiecare weekend, începând de vineri de la ora 12:30 până la apus, iar sâmbăta şi duminica de la ora 8:30 până la apus.
Mai multe informaţii: www.tnt-brothers.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.