Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se deschide Atelier Simpluș – primul atelier în care copiii sunt cei care își creează jucăriile

0

 Atelier Simpluș, primul atelier în care jucăriile se realizează după desenele copiilor, se deschide în comuna Mănești, județul Dâmbovița.

Copiii au de astăzi un loc unde să își transforme desenele în jucăriile dorite: Atelier Simpluș. Tot ce trebuie să facă este să le deseneze, iar meșteșugarii pricepuți din Atelier Simpluș le vor transforma în realitate. Atelier Simpluș este primul din România care realizează jucării după desenele copiilor.

Loreta Isac si Mihaela Vasiloi, initiatoarele Atelier Simplus

Alături de jucăriile personalizate, echipa Atelier Simpluș colaborează cu designeri români pentru producerea jucăriilor de serie sau a produselor din fetru: huse pentru laptopuri, tablete, telefoane sau genți.

Produsele realizate în Atelier Simpluș se remarcă prin designul original, materialele naturale și detaliile realizate prin broderie manuală. Ele pot fi comandate de pe pagina de Facebook a Atelier Simpluș.

În Atelier sunt angajate trei persoane din comuna Mănești, șomeri de lungă durată și persoane care din diferite motive au abandonat studiile.

“Atelier Simpluș s-a născut din dorința de a ajuta persoanele defavorizate social, cu studii medii, și de a le oferi șansa să lucreze într-un mediu creativ. Am identificat nevoia unui loc de muncă în rândul beneficiarilor serviciilor ALIAT din comunitățile rurale și de aceea am hotărât să dezvoltăm o afacere socială care să îi ajute”, a declarat Loreta Isac, inițiatoarea Atelier Simpluș.

Peste 50% din profitul rezultat în urma vânzării produselor din Atelier Simpluș este reinvestit în susținerea serviciilor ONG-ului ALIAT, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale, sociale și psihologice pentru persoanele dependente de alcool și droguri.

Atelier Simpluș este unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare în cadrul proiectului Fabricat în Țara lui Andrei, cea mai mare competiție de afaceri sociale din România, organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Fundația NESsT România.

Pentru informații suplimentare despre produsele Simpluș, magazinele distribuitoare și despre activitățile sociale întreprinse în comunitate, ne puteți contacta pe Facebook și Instagram

Simplus_jucarie desen copil

Simplus_perne iepure

Despre Asociația ALIAT

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 20 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe.

Despre Țara lui Andrei

Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țării lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația. Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri iniţiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate. Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie locală şi soluţii de dezvoltare pe

OMV Petrom

Despre Fundația NESsT

NESsT este o organizație non-profit internaţională ce îşi propune să rezolve probleme sociale critice în ţările cu pieţe emergente prin dezvoltarea şi susţinerea întreprinderilor sociale. NESsT operează în prezent în Europa şi America Latină. La nivel global în cei 15 ani de activitate, NESsT a lansat 150 de întreprinderi sociale în 10 ţări, a oferit sprijin financiar de peste 9,7 milioane de dolari şi a îmbunătăţit calitatea vieţii în mod direct a 346.000 de persoane. De la înfiinţarea sa în 2007 în România, NESsT a organizat 4 competiţii pentru întreprinderi sociale, având în prezent 9 întreprinderi sociale active în portofoliu. În cei 6 ani de activitate în România NESsT a investit peste 1,3 milioane de dolari în întreprinderi sociale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.