Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scurt ghid despre recrutare în IT

0

Visma Software își desfășoara activitatea în zona de vest și centrală a țării, o zonă mai dezvoltată din toate punctele de vedere: industrial, imobiliar, pe partea de servicii și ca infrastructură. De la an la an se observă că forța de muncă disponibilă este tot mai restrânsă. Această barieră a împins departamentul de Resurse Umane să iasă din zona de confort înlocuind abordarea administrativă cu una bazată mai ales pe creativitate, analize informaționale, pe partea de dezvoltare de abilități tehnice avansate, cu flexibilitate în a schimba strategii de la o zi la alta.

Domeniul nostru de activitate, cel al Tehnologiei Informației, este într-o continuă evolutie, astfel că, cei care își desfășoară activitatea în această arie au constant ceva nou de asimilat. În acest context, și strategiile de recrutare ale personalului în compania noastră a trebuit să-și sincronizeze modalitățile de abordare și evaluare atât pe profilul candidatului cat și profilul postului. Recrutarea are la bază un proces cu etape bine definite și totuși flexibil, în plus, se desfășoară într-un mediu destins și profesional.

La noi în companie, se consideră că specialiștii din departamentul de Resurse Umane trebuie să cunoască bine domeniul pentru care își desfășoară activitatea, din punct de vedere tehnic. Suntem într-un domeniu de dezvoltare aplicatii software? Atunci înțelegem ce este un full-stack developer, front-end developer, back-end developer, conceptul de ‘clean code’, ce este API, ce este un serviciu Amazon, și multe altele.

„Cu sute de interviuri la activ, pot să sumarizez, sau pot să recomand pentu orice candidat interesat să facă o schimbare, că este bine să se pregatească în prealabil pentru interviu, adică să-și susțină CV-ul. Personal, le recomand să nu se bazeze doar pe spontaneitate, ci mai degrabă să își pregatească în prealabil o prezentare personală, pe care în plus, să și-o repete de cateva ori înainte de interviu. Prezentarea trebuie să aibă un curs logic, ușor de urmărit: de la educație, spre experiența profesională. Fiecare etapă de dezvoltare este bine să fie exemplificată cu cel puțin un proiect.

Încercați să structurați proiectul pe care îl prezentați ca pe o poveste:

  • introducere (despre ce proiect este vorba),
  • cuprins (cum am conceput proiectul),
  • incheiere (rezultat).

Un plus mare, este atunci când în CV se menționează link-uri către diverse aplicații personale, deoarece putem să facem mai repede și o pre-evaluare tehnică”, explică Monica Nyesti, specialist al departamentului ResurseUmane al Visma Software România.

Care sunt pașii de recutare pe care îi parcurgem când recrutam pentru o poziție tehnică?

Primul pas este să vă depuneți CV-ul, după care urmează primul interviu coordonat de către departamentul de Resurse Umane, prin care se validează acuratețea CV-ului.

Urmează un test tehnic și un test de logică, ambele generează la finalizare un raport și un scor.

Dacă rezultatul este peste cel mediu, urmează un interviu tehnic care constă într-o discuție cu arhitectul și managerul de proiect.

„Faptul că Visma a reușit să își dubleze numărul de angajați în ultimii doi ani este, după părerea mea, o reușită și o împlinire a întregii echipe.  Doar uitându-ne la anul 2018, putem spune cu mândrie că am finalizat 115 de angajari, și sperăm că foarte curând vom sărbători angajatul cu numărul 500. Nu am făcut rabat la procesul de selecție, este un risc pe care ni-l asumăm, iar rezultatul este că avem alături de noi colegitineri, ambițioși, cu un bagaj teoretic și practic foarte bun, dornici să evolueze și să devină experți în programare. La schimb ei au ușa deschisă către tehnologii noi, suportul de a sta conectați prin dedicarea unei zile pe săptămână doar pentru studiu individual, oportunități de a participa la conferințe internaționale, libertatea de a expune soluții pe proiect și de a le implementa. Cum ne place să spunem: Tu ești propria ta limită”, a conchis Monica Nyesti, specialist al departamentului Resurse Umane al Visma Software România.

VISMA este o companie lider pe piața din Europa în dezvoltarea de programe pentru automatizarea și gestionarea proceselor de afaceri în cadrul întreprinderilor. Visma are o expertiză puternică pe produsele de gestiune ERP, acoperind o gamă largă de clienți, de la întreprinderile mici până la cele foarte mari. De asemenea, portofoliul nostru mai cuprinde produse complementare necesare în mediul de afaceri ca de exemplu POS, CRM, produse bancare, plăți on-line, magazine on-line, telefonie mobile.

În România, Visma Software s-a înființat în anul 2006, când a fost deschis primul centru R&D, la Timișoara. În acest moment, Visma Software România funcționează din două locații din țară: Sibiu (sediul central) și Timișoara (punct de lucru).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.