Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

[Scoatem educația non-formală în stradă] Fundația LEADERS schimbă comunitățile cu ajutorul tinerilor

0

LEADERS Explore schimbă comunitățile cu ajutorul tinerilor

Împreună schimbăm lumea! Fundația LEADERS și LIDL România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, susțin liceenii din România să pună în practică proiecte sociale în comunitățile din care fac parte. Timp de 35 de săptămâni, 250 de tineri din 10 orașe din toată țara sunt parte a celui mai complex program de leadership din România, LEADERS Explore pentru liceeni.

Beatrice Alexandrescu (stanga)_PM_LEADERS Explore

„Ne dorim să formăm tineri cu simț civic, pentru a crește o generație activă social, care generează schimbare. Practic, folosim comunitățile locale drept pretext de învățare și le arătăm tuturor celor implicați în proces că se poate, fie că e vorba de a curăța un parc de gunoaie, a ajuta bătrânii dintr-un azil sau de a reamenaja un spațiu de joacă. Pașii aceștia sunt semnificativi pentru ca tinerii să devină conștienți de propriul potențial, de valorile lor, de abilitățile de comunicare și de lucru în echipă”, spune Beatrice Alexandrescu, Project Manager al programului de educație non-formală LEADERS Explore pentru liceeni. Printre proiectele inițiate de liceeni se numără renovarea secției de pediatrie din oraș sau strângerea de haine și încălțăminte pentru copiii de la țară care nu pot merge iarna la școală din cauza lipsurilor.

Pe lângă implementarea unui proiect în comunitate, elevii vor avea parte de orientare vocațională, training intensiv, oportunitatea de a face practică într-un domeniu de interes (shadowing) pentru a afla dacă este ceea ce li se potrivește, întâlniri cu lideri inspiraționali, monitorizarea progresului personal pe o perioadă de 35 de săptămâni. La sfârșitul programului, participanții vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership, ce va atesta abilitățile și competențele dobândite.

„Abia aștept ca, împreună cu cei 24 de ‘exploratori’ din oraș, să schimbăm ceva semnificativ la noi acasă, să facem lucrurile să se miște. Am de gând să profit la maximum de această oportunitate și de această lecție de viață”, spune Ana Dragomir, elevă în Ploiești.

”LEADERS Explore te ajută să ajungi la cea mai bună versiune a ta. În plus, am cunoscut o grămadă de oameni care, la fel ca mine, doresc să devină modele și să facă acea schimbare de care are lumea nevoie. Programul e dovada că adolescenții de azi pot fi cu adevărat viitoare exemple pentru exploratorii ce vor urma,” a completat Amalia Danciu din Reșița.

LEADERS Explore pentru liceeni este un program gratuit al Fundației LEADERS, dedicat adolescenților cu vârste între 14 și 18 ani, ce-și propune să completeze formarea școlară standard cu un an de educație non-formală.

LEADERS Explore în cifre: 35 de săptămâni, 30 de licee din toată țara, 250 de liceeni din 10 orașe (Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș)

Prezența programului în cele 10 localități (Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș) este susținută în acest an prin programul „Împreună cu LIDL pentru un viitor mai bun”. „Elevii de azi sunt adulții care vor inventa ziua de mâine. Pentru că ne-am asumat misiunea de a crea un viitor mai bun, am ales să sprijinim proiectul LEADERS Explore care își propune să formeze adulți responsabili, capabili să genereze schimbări în bine. Dorim să-i felicităm pe toți elevii participanți la acest proiect, care își pun în valoare potențialul și acum demarează proiecte sociale în comunitățile lor în cadrul programului LEADERS Explore”, a declarat Cristina Hanganu, Directorul Departamentului de Comunicare și CSR al Lidl România

LEADERS Explore este esența celor 17 ani de experiență ai fundației, timp în care peste 5000 de liceeni din peste 60 de comunități urbane și rurale la nivel național și-au dezvoltat abilitățile de leadership.

Program realizat cu sprijinul LIDL Community Grant:

Cu sprijinul Ministerului Educației:

Pentru mai multe informații, intrați pe www.leaders.ro/elevi sau contactați-o pe Beatrice Alexandrescu, Project Manager LEADERS Explore pentru liceeni, e-mail: beatrice.alexandrescu@leaders.ro, telefon: 0736380980.

*** Suntem un accelerator de experiențe și inspirație, declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este o organizație care susține oamenii cu valori și principii și ne dorim ca prin programele noastre, Explore, Experience și Challenge, să desăvârșim procesul de formare a liderilor.

*** Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.