Scoala Zero Waste Editia 2015 si-a desemnat castigatorii

0

Concursul National de Educatie Ecologica si Colectare Selectiva Scoala Zero Waste editia 2015 a ajuns la final.

In cele 6 saptamani de concurs, cei 11.255 elevi participanti la competitie, au colectat 140 de tone de deseuri reciclabile, au organizat sute de activitati cu caracter ecologic dintre care mentionam 34 de actiuni de ecologizare a zonelor din apropierea scolilor, dar si in afara localitatilor sau pe cursurile de apa si 15 actiuni de plantare de copaci si de pomi fructiferi. Elevii au creat si distribuit in comunitatea locala mii de pliante si afise cu informatii educative privind colectarea selectiva, au realizat numeroase filmulete educationale, emisiuni radio sau online de educatie ecologica, piese de teatru, poezii, ateliere de reciclare creativa.

IMG_7209

Editia 2015 a Concursului National de Educatie Ecologica Scoala Zero Waste a pus accentul pe realizarea de activitati cu caracter educativ si mai putin pe colectarea efectiva a deseurilor reciclabile. Actiunea de colectare face parte din procesul educational: invatam in timp ce facem. Multumim partenerului Continental pentru implicarea in proiect si pentru premiile oferite.

Premiul I si Trofeul “Scoala Zero Waste” 2015 Tabla interactiva si videoproiector st oferita de Continental

Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Rosiorii de Vede, Teleorman

Premiul II Calculator si imprimanta multifunctionala oferite de Continental

Scoala Gimnaziala Sf. Nicolae, Targu-Jiu, Gorj

Premiul IIIVideoproiector si ecran de proiectie oferit de EcoStuff Romania

Scoala Primara Domino Servite, Voiteg, Timis

3 tablete pentru profesorii coordonatori ai scolilor castigatoare – oferite de Continental

Premii pentru cei mai harnici elevi

Premiul I – Laptop oferit de Continental

Vlad Mihai Vacaru – Targu-Jiu-  3981 kg

Premiul II – Bicicleta oferita de Continental

Denisa Pescaru – Agnita – 2628 kg

Premiul III – Tableta oferita de EcoStuff Romania

Teodor Adrian Costachescu – Rosiorii de Vede- 2316 kg

Mentiunile, premiul special pentru creativitate „Continental” si raportul final al competitiei vor fi publicate pe site-ul asociatiei in cursul acestei saptamani.

zero wasteScoala Zero Waste” este un concurs de educatie ecologica si de colectare selectiva destinat tuturor elevilor din scolile cu clasele I – VIII din Romania. Concursul da posibilitatea elevilor si scolilor sa contribuie la protejarea mediului si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse in concurs.

Inscrierea scolilor a avut loc in perioada 9 si 28 Martie. Concursul s-a desfasurat pe durata a 6 saptamani, intre 20 Aprilie si 29 Mai. S-au inscris 159 de scoli, fiind selectate doar 117 din 32 de judete si din Bucuresti care intruneau toate conditiile de inscriere. Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Olt, cu 9 scoli, urmat de Sibiu cu 8 si Timis cu 7 scoli inscrise in competitie.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează