Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala siguranţei Tedi: O nouă serie de elevi au absolvit  

0

După multe activități educative desfășurate pe parcursul anului școlar 2016-2017, programul Şcoala siguranţei Tedi a marcat încheierea celui de-al doilea an de la lansarea sa. O nouă serie de elevi aflaţi în clasa I au absolvit cu brio, fiind acum pregătiți să facă față potențialelor pericole.

 

????????????????????????????????????

Prin intermediul materialelor educative gândite special pentru elevii de clasa I şi transmise către fiecare şcoală înscrisă în program (cărţi de colorat, fişe de activităţi, jocuri) Tedi i-a învățat pe elevi, prin activități specifice vârstei lor, cum să prevină situaţiile de risc sau cum să acţioneze atunci când sunt puşi în faţa situaţiilor dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau pleacă în vacanţă, când folosesc Internetul.

Şcoala siguranţei Tedi este un program educațional inițiat de compania Tymbark Maspex România prin brandul Tedi și pus în aplicare împreună cu Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice și cu Poliţia Română. În anul școlar 2016 – 2017, la proiect au participat peste 32.000 de elevi de clasa I din 935 de şcoli din toată ţara, reprezentând o creștere de 7% față anul școlar precedent.

Demarat în septembrie 2015, programul Școala Siguranței Tedi a marcat încheierea celui de-al doilea an de activitate. Desfășurându-se pe parcursul unui an școlar, scopul programului îl reprezintă informarea elevilor de clasa I asupra potenţialelor pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative specifice vârstei lor pentru gestionarea acestora.

Festivitatea de încheiere a celui de-al doilea an a avut loc la Școala Gimnazială nr. 150 din București. Elevii clasei I, sub îndrumarea doamnei învățător Cezarina Psatta și a reprezentanților Poliției, au recapitulat principalele informații privind siguranța lor în timpul vacanței, iar apoi au participat la ceremonia de predarea a ștafetei către elevii aflați acum în clasa pregătitoare, care s-au arătat nerăbdători să afle informațiile furnizate în cadrul Școlii Siguranței Tedi. La final, elevii clasei I au sărbătorit ca adevărați absolvenți, aruncând în aer tocile primite în dar de la Tedi.

”Suntem foarte bucuroși că, în cel de-al doilea an al Școlii Siguranței Tedi, s-au înscris mai mulți elevi decât în anul școlar precedent. De la început au fost mulți elevi înscriși, peste 30.000, însă creșterea numărului confirmă faptul că programul este de interes și că principiile de învățare pe care le promovează sunt eficiente. Felicităm toate cadrele didactice pentru implicarea în acest proiect și îi invităm deja pe cei care vor avea clasa I în următorul an școlar să se înscrie”, a declarat Ioana Vișean, Director de comunicare Tymbark Maspex România

În anul școlar 2016-2017, în program s-au înscris 935 de şcoli din întreaga țară, însumând un total de 32.264 de elevi de clasa I. Tedi a asigurat suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Programul a urmărit furnizarea de informații care să se plieze pe modul de a fi și de a învăța al copilului de clasa I. Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță au respectat nevoia copilului de a învăța prin joc.

“Ne aflăm la finalul unei noi etape de informare a copiilor și ne dorim ca toate momentele pe care polițiștii le-au petrecut în sălile de clasă să devină pentru cei mici repere care să-i protejeze și să le ofere încredere în forțele proprii. Suntem încântați de implicarea tot mai multor cadre didactice, de reacția copiilor și de dorința lor de a asimila informații”, a declarat Gabriela Trifan, Director la Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Implicarea cadrelor didactice a fost impresionantă. Foarte mulți învățători au trimis fotografii de la lecțiile pe care le-au susținut cu elevii în cadrul programului. Organizatorii au primit 9.332 de imagini, față de aproximativ 5.000 câte au fost transmise în primul an de desăfășurare al programului. Cele mai active școli au fost premiate lunar. În total, 21 de școli au primit premii de la Tedi în anul școlar 2016-2017 pentru activitatea desfășurată.

”Ministerul Educaţiei Naționale consideră astfel de programe ca fiind extrem utile în direcţia creşterii siguranţei elevilor atât la școală și acasă, cât și în spații rutiere, sociale, de timp liber și virtuale. Tocmai de aceea a ales să se implice în implementarea unui astfel de proiect iar rezultatele obținute până în prezent ne confirmă faptul că alegerea a fost una foarte bună. Felicităm toate cadrele didactice pentru toată activitatea depusă!”, a declarat Cătălina Chendea, Inspector de Specialitate Ministerul Educației Naționale.

În Polonia, acest program „Puchatek Safety Academy”  (Academia Siguranţei Puckatek) este organizat anual încă din 2009 de către Grupul Maspex (din care face parte compania Tymbark Maspex România) prin brandul Puckatek . La cele 7 ediţii organizate până acum au participat 1.200.000 de elevi, iar la cea mai recentă campanie (în anul şcolar 2016-2017) s-au înscris 8.000 de şcoli din Polonia, cu un număr de 300.000 de elevi de clasa I.

Detalii privind desfășurarea proiectului pot fi urmărite pe  www.scoalatedi.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.