Școala pentru Democrație, ediția 2015

0

Apel la Candidaturi (pentru profesori)

Expert Forum, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și British Council organizează  Școala pentru Democrație în perioada 31 august – 4 septembrie 2015 la Sinaia.

e

Școala pentru Democrație se adresează unui număr de 18 profesori de cultură civică sau istorie la gimnaziu sau liceu[1], pasionați de educația pentru democrație și metode inovative de a capta atenția elevilor și a-i implica activ în procesul de predare. Ne propunem ca în cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți să abordăm prin instrumente alternative de învățare conceptele de democrație, stat de drept și buna guvernare și să sprijinim mai departe implicarea profesorilor și a elevilor cu care lucrează aceștia în acțiuni civice.

Dosarul de candidatură trebuie să conţină:

  • un CV,
  • formularul de candidatură completat,
  • un eseu de maximum două pagini care să conțină o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea ta; menționează cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare.

Trimite-ne candidatura ta în limba română până la data de 1 iulie 2015, ora 23.59.

Procesul de selecţie va consta în următoarele etape:

  • preselecția candidaturilor scrise: 1-8 iulie 2015
  • interviuri prin Skype pentru departajarea candidaților: 8-20 iulie 2015

Comunicarea rezultatului final: 27 iulie 2015

Atât candidaţii (pre)selectați, cât şi cei respinşi vor fi informaţi prin e-mail.

Documente utile

Formular de inscriere

Documentele trebuie trimise la adresa de e-mail office@expertforum.ro.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un program integrat de 5 zile în care vom pune accentul pe metode inovative de predare, inspirate din educația non-formală prin care tinerii să își poată dezvolta interesul pentru comunitate și conștientiza importanța implicării în viața publică; totodată, vom dezbate democrația reală, ne vom pregăti pentru  participarea la procesul de luare a deciziilor și vom implica tinerii în acțiuni civice.
  •  Sprijin acordat realizării unor proiecte civice în anul școlar 2015-2016. Cu sprijinul financiar al organizatorilor, vom implementa alături de participanți seminare de pregătire pentru elevi. De asemenea, facilitatorii „Școlii pentru Democrație” vă vor ajuta cu pregătirea conținutului.
  • Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea la Sinaia, precum și echivalentul a maximum 200 de lei din costul transportului (mașina, microbuz sau tren clasa a II-a).

Așteptăm candidatura ta!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.