Școala Informală de IT anunță primul program de Full Stack Product Development din țară

0

Prin intermediul acestui program, se va putea învăța construirea unui produs real de IT de la 0 în doar 5 luni

București, 31 octombrie 2016: Școala Informală de IT anunță lansarea primului program de Full Stack Product Development din țară. Programul va începe pe 15 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca.

Print

Programul Full Stack Product Developement este o noua inițiativă a echipei din spatele proiectului Școala Informală de IT. Prin intermediul acestui program, persoanele cu o experiență de minim 1 an în Software Development vor avea ocazia de a învăța să construiască de la 0 un produs real de IT, sustenabil. Mentorii care se vor ocupa de susținerea acestui program interactiv sunt Paul Brie, Dan Calinescu, Cristian Moldovan și Iulian Pădurariu. Fiecare dintre aceștia are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT.

Acest program reprezintă o continuare naturală a implicării noastre active în punerea bazelor unei noi generații de IT-ști, în care mentalitatea de produs software va fi în prim plan. În paralel cu zona tehnică punem emfaza pe înțelegerea din punct de vedere business a tuturor stagiilor prin care trece un produs de la idee până la lansarea pe piață, respectiv dezvoltarea ulterioară a business-ului. Credem că un astfel de model va genera multă valoare sustenabilă pe piața software românească atâta timp cât vor exista competențele și viziunea necesară în rândul dezvoltatorilor.

-Răzvan Voica – Managing Partner, Școala Informală de IT

razvan-voica-managing-partner-scoala-informala-de-it

Prin intermediul programului Full Stack Product Development, mentorii Școlii Informale de IT își doresc să-i învețe pe cursanți care sunt etapele dezvoltării unui produs IT real și care sunt cerințele actuale ale pieței pentru acest tip de produse. Programul are o durată de 20 de săptămâni, timp în care, se vor aprofunda noțiuni de Product Landing Page, UI-Functional Mobile App, UI-Functional Web App, Local API, Public API, Fully Functional Mobile App, Fully Functional Web App și API.

Școala Informală de IT este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013 la Cluj-Napoca. În cei trei ani de la momentul lansării, acest proiect a fost dezvoltat, pe rând, în alte trei orașe importante din țară: Timișoara, Iași și București. Peste 2000 de persoane au beneficiat, în această perioadă de programele de mentorat și educație alternativă oferite de Școala Informală de IT în cele cinci orașe. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare.

Astfel, 15% din persoanele înscrise caută din start cursurile de specializare, având deja cunoștințe solide în domeniu. Restul sunt fie cursanți cu profil tehnic – 70% dintre cei înscriși – fie candidați ce își doresc o reconversie profesională completă, din domenii diverse precum medicina sau arte plastice. Acestia din urmă ajung să fie cursanți în cadrul programului de ”Inițiere de IT” și continuă apoi, cu un program de pregătire într-unul din limbajele de programare sau testare. Vârsta medie a cursantilor este de 29 de ani, iar majoritatea lor sunt angajați la momentul înscrierii, de aceea programul cursurilor este gândit pentru a ușura prezența la cursuri.

Admiterea în cadrul programelor Școlii Informale de IT se face prin intermediul unui dublu proces de selecție – prin testare și intervievare – în cadrul căruia candidații trebuie să facă dovada motivației și a potențialului pentru a urma o carieră în industria IT. Această metodă specifică are obiectivul de a asigura un grad înalt de performanță în cadrul programelor, în care cursanții admiși pornesc de la nivele echilibrate de pregătire și înțelegere a domeniului, dar și de motivare.

După admitere, candidații sunt integrați într-un program de mentorat în domeniul IT, completat prin sesiuni și discuții cu specialiști în HR sau dezvoltare profesională. Abordarea este una personală, fiecare dintre cursanți este susținut pentru atingerea obiectivelor proprii, fie că acestea înseamnă facilitarea procesului de reconversie profesională sau specializarea și aprofundarea cunoștințelor pentru avansare ierarhică sau antreprenoriat.

Școala Informală de IT a încheiat până la acest moment parteneriate neutre cu un număr de companii de IT din țară, cu intentia de a dezvolta acest demers. Prin aceste parteneriate, liderii Școlii speră să faciliteze o conexiune de calitate între jucătorii din piața de profil, care au nevoie de personal bine pregătit în IT, cu o masă critică de cursanți pregătiți la nivel înalt.

Despre Școala Informală de IT

Înființată în 2013 la Cluj-Napoca, Școala Informală de IT își desfășoară astăzi activitatea și în alte mari trei orașe cu potențial de dezvoltare pe piața IT&C, respectiv: București, Iași și Timișoara.

Proiectul a fost lansat la inițiativa unui grup de tineri specialiști din IT&Software, Educație, Project Management și Antreprenoriat, cărora li s-a alăturat în scurt timp o echipă de traineri cu experiență practică și tehnică dobândită în peste 10 ani de activitate la companii renumite de IT.

Inițiatorii proiectului se adresează tuturor celor pasionați de tehnologie care își doresc o carieră în IT, dar și companiilor locale din domeniul IT&Software dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast și dotat cu aptitudini și competențe practice, testate de specialiști cu largă recunoaștere în domeniu.

Pentru detalii accesați http://scoalainformala.ro/ sau http://informalschool.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.