Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Scoala Ecoterrienilor” – rezultate la finalul unei noi campanii ECOTIC

0

ECOTIC si ECOTIC BAT au lansat in octombrie 2016 inscrierile intr-o noua campanie de constientizare si colectare a deseurilor de echipamentele electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA), dedicata scolilor din Romania. „Scoala Ecoterrenilor” a dus mesajul nevoii de a proteja mediul inconjurator, prin participarea activa la colectarea deseurilor, in 200 de scoli, contribuind la colectarea a 2,5 tone baterii uzate si a 62 tone de echipamente electrice uzate.

IMG-20170317-WA0004

Legenda Ecoterrienilor este pilduitoare spunand ca acestia sunt spirite ale naturii si de fiecare data, cand un pamantean face o fapta buna, un nou Ecoterrian se naste si planeta devine mai verde si mai vie.

De la povestea Ecoterrianului a aparut ideea unei campanii care sa incurajeze copiii (si nu numai) sa faca fapte bune, ingrijind natura si contribuind la reducerea risipei resurselor.

 

Campania „Scoala Ecoterrienilor” a avut mai multe etape si diverse tipuri de activitati implicate. In perioada octombrie-noiembrie 2016, scolile din Romania au fost invitate sa se inregistreze in campanie, primind apoi un set de materiale de eco-informare si educatie (postere, materiale dedicate elevilor, recipienti de colectare). Cu ajutorul acestora, scolile au putut sa desfasoare activitati de colectare DEEE si DBA, precum si activitati de eco-educatie si initiative de grija pentru mediu, precum: ecologizari, plantari, creatie eco (eseuri, colaje, foto-video).

Activitatile s-au desfasurat din momentul primirii materialelor, pana in luna aprilie 2017, iar rezultatele si raportarile au fost trimise pana in luna mai 2017. In urma jurizarii, scolile care au acumulat cel mai mare punctaj in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor cu tema eco sunt:

  • Centrul Scolar de Educatie Incuziva „AURORA”, Resita
  • Scoala Gimnaziala „MIHAI PEIA”, Resita
  • Scoala Gimnaziala „David Prodan”, Salistea

 

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 96.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.