Școala Ecoterrienilor demarează înscrierile în noua campanie

0

ECOTIC și ECOTIC BAT dau startul celei de-a treia ediții a proiectului “Școala Ecoterrienilor”, campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA).

Începând cu 7 octombrie 2019, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să facă parte din noul proiect național de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Proiectul se axează pe 2 direcții principale: cea de conștientizare în care școlile partipante vor implementa activități de educație ecologică și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronic, becuri si lampi și deșeuri de baterii și acumulatori.

Principalele etape ale proiectului sunt:

  1. Înscrierea școlilor

  2. Participarea reprezentantilor școlilor înscrise la webinar privind proiectul

  3. Pregătirea și derularea activităților

  4. Colectare finală DEEE și DBA

  5. Evaluarea și anunțarea câștigătorilor

Școlile înscrise în proiect vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipienți în care vor putea colecta deseuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori.

Activitățile se vor desfășura în prealabil cu lecțiile învățate la clasă, din momentul primirii materialelor aferente,. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face se va face spre finalul anului scolar, iar jurizarea și premierea vor avea loc în iunie 2020.

„Dorim sa creăm o comunitate a profesorilor interesați de protecția mediului și educația ecologică și, împreună, să educăm generația viitoare. Elevii încep să fie din ce în ce mai activi și să conștientizeze importanța colectării selective, iar proiectul nostru vine în sprijinul lor atât cu informații, cât și cu soluții de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii.” declara Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Mai multe detalii despre campanie precum și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe www.ecotic.ro

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.