Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școală de vară de restaurare pentru liceeni din Țara Făgărașului

0

REconstruct 1.0: Școală de vară la Felmer pentru liceeni din Țara Făgărașului.

Asociația Renascendis organizează în perioada 5-14 august 2019 Școala de vară REconstruct 1.0, în cadrul proiectului cu același nume dedicat liceenilor (15-19 ani) din Țara Făgărașului, finanțat prin Fondul Științescu.

Școala de vară se desfășoară la Felmer (comuna Șoarș, jud. Brașov), unde, timp de zece zile, vom reloca, reconstrui și restaura o căsuță tradițională de lemn din Țara Făgărașului.

Liceenii interesați de arhitectură, de construcțiile sustenabile, dornici să afle cu ce se ocupă restaurarea sau să deprindă un meșteșug pot aplica până pe 30 iunie 2019, trimițând la adresa contact@renascendis.org formularul de înscriere disponibil aici: https://bit.ly/2JUmNN7.

 

Proiectul REconstruct 1.0 aduce laolaltă noțiuni de arhitectură, restaurare, fizică, chimie, biologie și geometrie cu practica meșteșugurilor vechi de construcție și utilizarea de tehologii moderne în documentarea și restaurarea clădirilor istorice.

Participanții vor avea ocazia să învețe și să experimenteze meșteșuguri tradiționale (zidărie, dulgherie și tâmplărie), să contribuie la refacerea unui acoperiș cu tiglă veche și la realizarea de tencuieli pe bază de pământ galben și gunoi de grajd, trecând astfel prin multe dintre etapele prin care treceau stră-străbunicii atunci când își construiau o casă.

Asociația Renascendis asigură mesele, cazarea, uneltele, utilajele și echipamentul de protecție pentru participanți.

Proiectul REconstruct 1.0 este finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin Fondul Științescu Țara Făgărașului.

Asociaţia  Renascendis  este  o  organizaţie  neguvernamentală  nonprofit ale cărei obiective sunt: protejarea, conservarea, restaurarea, recuperarea, promovarea şi reutilizarea patrimoniului cultural material şi imaterial, mobil şi imobil din Transilvania, ajutorarea comunităţilor rurale şi urbane slab dezvoltate în procesul de refacere economică, socială şi dezvoltare sustenabilă, precum şi sprijinirea tinerilor – în special a studenţilor şi cercetătorilor debutanţi – în demersurile lor de specializare profesională.

Asociația Renascendis își desfășoară activitatea în satul Felmer, comuna Șoarș, județul Brașov, unde a preluat în administrare ansamblul bisericii evanghelice fortificate, clădirea fostei şcoli evanghelice şi fosta casă parohială evanghelică, pentru a le restaura, moderniza şi reutiliza în beneficiul comunităţii locale şi pentru propriile proiecte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.