Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de Valori readuce educația nonformală la Tabăra Șăulia prin cea de-a doua ediţie GROW Summer Camp

0

110 tineri pasionaţi de învăţare din 14 oraşe şi 12 traineri, dintre care 5 veniţi din diferite colţuri ale mapamondului, se reunesc în județul Mureş pentru 6 zile în tabara de vară ce îi va învăţa cum să schimbe regulile jocului.

În perioada 26-31 august 2016, Tabăra Şăulia va găzdui 110 tineri din Bucureşti, Cluj, Târgu-Mureş, Craiova, Iaşi, Piteşti, Braşov, Sibiu, Brăila, Timişoara, Galaţi, Suceava, Oradea şi Râmnicu Vâlcea pentru cea de-a doua ediţie GROW Summer Camp, tabără dedicată exclusiv participanţilor şi ambasadorilor proiectului GROW, cel mai mai mare program naţional de educaţie nonformală cu predare în limba engleză creat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC Romania.

gsc

GROW Summer Camp a debutat anul trecut, când 111 participanţi alături de 12 traineri s-au întâlnit în aceeaşi locaţie minunată din inima naturii, Tabăra Şaulia, pentru a celebra prin educaţie nonformală şi multiculturalism cei 5 ani ai proiectului GROW.

Anul acesta, după 6 ani de GROW ce au însumat 16 ediții, 39 orașe, 204 coordonatori, 565 traineri internaționali din 64 țări, 39.906 aplicanți la proiect și peste 42.000 de ore de atilere nonformale, aventura tinerilor pasionaţi de învăţare continuă, GROW Summer Camp devenind spaţiul unde vara, distracţia, relaxarea şi natura se întalnesc cu comunitatea de adolescenți, atelierele de educație nonformală şi călătoria către propriului potenţial.

Tinerii participanţi vor fi îndrumaţi pe parcursul taberei de 7 traineri români și 5 traineri internaționali din Grecia, Brazilia, Bulgaria și SUA. Ediţia secundară a taberei va include sesiuni despre autocunoaştere, valori, construirea caracterului, înţelegerea impactului personal asupra societăţii și dezvoltarea abilităților profesionale necesare pentru a genera un impact pozitiv în comunitate, participanţii fiind provocați constant să lucreze în echipă, să ia atitudine şi să îşi creeze propriile reguli ale jocului.

“Cunoștințe noi, multă distracție și prietenii de lungă durată. Acestea sunt cele trei ingrediente care au transformat GROW Summer Camp în cea mai minunată experiență din viața mea. Am fost plăcut surprinsă să cunosc tineri cu aceleași obiective ca și mine: să aibă parte de o aventură memorabilă pe tot parcusul taberei și să facă o schimbare pozitivă în societate. GROW Summer Camp a reprezentat pentru mine familia la care oricine visează și singurul meu regret este că nu a durat mai mult. Mă bucur foarte mult că am decis să iau parte la această tabără și aștept cu nerăbdare mai multe amintiri GROWzave!” – Anca Broască, participantă GROW Summer Camp 2015

Pentru detalii legate de tabără și cele mai GROWzave povești vizitați site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Tabăra GROW Summer Camp este susţinută de Coca-Cola Hellenic, Kaufland şi Consiliul Judeţean Mureş.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.