Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de limba română ROLANG organizează cea de-a 4-a ediție a prelegerii „How to teach Romanian to foreigners?”

0

În data de 23 iunie 2018, între orele 11:00 – 16:00, școala de limba română ROLANG organizează cea a 4-a ediție a prelegerii „How to teach Romanian to foreigners?”, susținute de Mona Moldoveanu Pologea, doctor în lingvistică, cu experiență de 15 ani în predarea limbii române ca limbă străină, autoarea manualului „Learn Romanian” și directoarea școlii ROLANG, specializată în predarea limbii române străinilor.

Prelegerea se adresează profesorilor de limba română ca limbă străină aflați la început de carieră, traducătorilor, interpreților, absolvenților și studenților facultăților de Litere și Limbi Străine care vor să urmeze o carieră în predarea limbii române ca limbă străină.

Scopurile prelegerii sunt: însușirea tehnicilor de predare a limbii române străinilor, clarificarea principalelor dificultăți gramaticale și prezentarea unei sinteze de istorie a limbii române, relevante în contextul predării.

Cursul de perfecționare a apărut din necesitatea de a exista profesori de limba română pentru străini cât mai bine pregătiți. Întrucât în facultate nu există niciun curs practic despre predarea limbii române străinilor, considerăm că odată cu numărul tot mai mare de străini care vor să învețe limba română este obligatoriu ca profesorii români să poată răspunde tuturor întrebărilor studenților.

La această prelegere, profesorii vor învăța:

-curricula corespunzătoare fiecărui nivel conform Cadrului Comun European de Referință pentru Limbi

-noțiuni de istorie a limbii și de etimologie utile în predarea limbii române străinilor

-studii de caz concrete și exemple edificatoare

-explicarea principalelor dificultăți gramaticale din perspectiva străinilor: pluralul și articolul, pronumele în dativ și acuzativ, aspecte referitoare la principalele timpuri verbale, regulile privind pronumele semiindependente (a, al, ai, ale, cel, cea, cei, cele), genitivul și dativul pronumelor nehotărâte și relative, numeralul ordinal, structuri cu pronumele în dativ și acuzativ, inversiunea subiect-verb, ordinea cuvintelor în propoziție, contracțiile, regulile privind utilizarea prepoziției „pe” în structuri relative, gerunziul și supinul

– alte aspecte specifice predării limbii române străinilor din perspectivă tipologică.

Taxa este de 230 lei / participant (catering inclus).

Opțional: +120 de lei / pachet de 6 ore de asistat la cursurile școlii ROLANG

Opțional: +135 de lei / manualul „Learn Romanian” (redus de la 175 de lei)

Concurs surpriză:

1) se va acorda unui participant din public dreptul de asista la 6 ore de curs ale școlii ROLANG

2) se va acorda unui participant din public manualul „Learn Romanian”

La finalul cursului participanții vor primi un certificat.

Școala de limba română ROLANG este specializată în predarea limbii române străinilor și a format în perioada noiembrie 2017 – mai 2018 un număr de 40 de profesori din România (București, Cluj, Ploiești, Constanța, Giurgiu, Târgu-Mureș), Republica Moldova (Chișinău) și Bulgaria (Silistra).

Mai multe informații despre prelegerea „How to teach Romanian to foreigners” la acest link: http://rolang.ro/ROLANG-Lectures.php

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.