Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de Economie, Politică și Filosofie din Septembrie. Ediția Nr. 6, 2016

1

Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Eleutheria (CADI), Fundația Friedrich Naumann (FN), Institutul pentru Studii Economice din Europa (IES- Europe) și Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) primesc aplicații pentru Școala de Economie, Politică și Filosofie din Septembrie, care se va desfășura în perioada 20-25 septembrie la Hotel Apollo Hermannstadt in Sibiu, România. Evenimentul se adresează studenților și absolvenților în științe sociale și umaniste dar și persoanelor din alte arii educaționale interesate de apărarea și promovarea libertății, din țară și din străinătate.

Tema ediției din acest an este: Europa la Răscruce: Provocări Iliberale, Alternative Liberale.

logo sigla cadi eleutheria albastru de ro

Printre vorbitori se numără: Dragoș Paul Aligică, Karl-Peter Schwarz, Pierre Garello și Cătălin Avramescu.

Alături de prelegeri și discuții, vor avea loc o serie de dezbateri privind viitorul Europei, la care vor participa numeroși profesori și lectori universitari precum și reprezentanți ai societății civile din țară: Florin Cîțu, Economist; Laurentiu Gheorghe, Universitatea din București; Bogdan Glăvan, Universitatea Româno-Americană; Octavian Jora, Academia de Studii Economice;  Daniel Kaddik, Fundația Friedrich Naumann; Aura Matei, CADI-Eleutheria; Costea Munteanu, Academia de Studii Economice; Gabriel Mursa, FEEA, Universitatea Al. I. Cuza, Iași; Claudiu Năsui, SoLib; Christian Năsulea, Universitatea din București; Ovidiu Neacșu, SoLib; Radu Nechita, Centrul Independent de Studii în Economie și Drept; Marian Panait, Institutul de Filosofie, Academia Română; Cristian Păun, Academia de Studii Economice; Emanuel Socaciu, Universitatea din București;  Costel Stavarache, CADI-Eleutheria; Florin Șari, Federația Română de Fotbal; Radu Șimandan, Institutul Republican; Horia Terpe, CADI-Eleutheria; Vlad Topan, Institutul Ludwig von Mises din România; Andrei Trandafira, CADI – Eleutheria; Raimar Wagner, Fundația Friedrich Naumann.

Școala din Septembrie este un eveniment care urmărește să creeze un spațiu de învățare și dezbatere a unor teme esențiale de interes public: mecanismele pieței libere și concurenței, funcționarea sistemelor de reguli și compararea sistemelor instituționale, istoria libertăților civile și economice, fundamentarea drepturilor individului, în special a instituției proprietății private, moduri de protejare a libertății garantate de Constituție, limitele puterii statului și viitorul libertății și prosperității în Europa și în lume. Seminarul a reunit în cele cinci ediții ale sale sute de studenți, cercetători în științe socio-umane și filozofie politică, economiști și profesori în centre universitare de vârf din SUA și Europa.

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați agenda evenimentului precum și site-ul Fundației CADI, www.cadi.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.