Școala altfel 2-6 aprilie 2012, o săptămână de activități deosebite propuse de FDP unui număr de peste 2000 elevi din 11 școli din București, Cluj și Dâmbovița

0

Propunerea FDP în București a fost adresată școlilor din sectorul 3 în care este prezentă din anul 2010 cu o intervenție de reducere a abandonului școlar (Șc. nr 22 Mexic, Șc. nr 55, Șc. nr. 67, Șc. nr. 73 Barbu Delavrancea, Șc. nr. 86).

Copiii au avut oportunitatea de a întâlni modele profesionale din cele mai diverse domenii: un viceprimar, o jurnalistă, o judecătoare, un medic, un profesor universitar, un redactor, un compozitor. Peste 1000 elevi din clasele I-VIII au participat la activitățile propuse, atât beneficiari ai FDP, cât și colegii acestora.

Invitații au povestit experiențele lor personale, ce școli au urmat și ce locuri de muncă au avut, cum și-au schimbat ruta profesională dacă a fost cazul, arătându-le de fapt că și cei care acum au ajuns departe au trecut prin momente dificile în care au trebuit să ia decizii legate de supraviețuirea materială și să treacă prin mai multe experiențe verifându-sși astfel capacitățile și potențialul, câștigând încredere în sine.

Le mulțumim tuturor invitaților care și-au dedicat din timpul lor întâlnirilro propuse: dl Tărtăcuță Ion Victorviceprimar sector 3, Livia Dilă-jurnalist, Cristina Florescu-Judecător, Raluca Papacocea-medic, profesor catedra de fiziologie, Adrian Dan – conferențiar doctor Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Cătălin Sturza-Redactor, Paul Turcu-compozitor și solist în Corul ”Preludiu”.

Mulțumim de asemenea, Trupei de Teatru ”Amadeus”, formată din copii din clasele IX-a și a Xa din cadrul Colegiului Economic Viilor și reprezentantei Consiliului Elevilor de Liceu din București și voluntarilor FDP: Sânziana Toma, Simona Deseanu.

La Cluj, FDP Filiala Cluj a promovat în cadrul programului ”Școala Altfel” acțiuni de educație nonformală, valorizând caritatea și dorința de implicarea a copiilor și tinerilor în a-i ajuta pe cei care dispun de mai puține resurse decât ei.

La inițiativa Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, FDP a participatla Târgul de Paște organizat în cadrul școlii, fiind expuse cu vânzare obiecte de artizanat realizate în cadrul unității protejate din cadrul FDP, tinerii liceeni susținând astfel beneficiarii FDP.

Elevii Colegiului Național Emil Racoviță au oferit pachete de dulciuri specifice sărbătorilor pascale unui număr de 120 de elevi din cadrul școlii George Baritiu, Jucu.

Elevilor înscriși la profilul de patiserie în cadrul  Grupului Şcolar SAMUS FDP le-a propus vizitarea unei fabrici de pâine, în care au avut posibilitatea de a observa procesul tehnologic în fabricarea pâinii, fiind impresionați  și mai motivați legați de perspectiva lor profesională.

În județul Dâmbovița, FDP Filiala Dâmbovița a propus activăți educative celor 285 elevi de la Şcolile din satul Iazu şi comuna Cojasca, care au avut astfel ocazia de a vizita locuri deosebite pentru prima dată: Salina din Prahova, Muzeul Ceasului din  Ploieşti, Muzeului Naţional de Istorie şi Muzeul Aviaţiei.

O parte dintre elevi au intrat în lumea cinematografului, vizionând  filme cu caracter educativ, în format 3D, şi au participat entuziasmaţi la un spectacol de Circ.

FDP este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul1996 acărei misiune este de oferi oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională, persoanelor aflate în situaţie de risc social, în special copiilor şi tinerilor.

 

Mai multe informații despre noi puteți afla pe www.fdpsr.ro

10 aprilie 2012

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează