Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala altfel 2-6 aprilie 2012, o săptămână de activități deosebite propuse de FDP unui număr de peste 2000 elevi din 11 școli din București, Cluj și Dâmbovița

0

Propunerea FDP în București a fost adresată școlilor din sectorul 3 în care este prezentă din anul 2010 cu o intervenție de reducere a abandonului școlar (Șc. nr 22 Mexic, Șc. nr 55, Șc. nr. 67, Șc. nr. 73 Barbu Delavrancea, Șc. nr. 86).

Copiii au avut oportunitatea de a întâlni modele profesionale din cele mai diverse domenii: un viceprimar, o jurnalistă, o judecătoare, un medic, un profesor universitar, un redactor, un compozitor. Peste 1000 elevi din clasele I-VIII au participat la activitățile propuse, atât beneficiari ai FDP, cât și colegii acestora.

Invitații au povestit experiențele lor personale, ce școli au urmat și ce locuri de muncă au avut, cum și-au schimbat ruta profesională dacă a fost cazul, arătându-le de fapt că și cei care acum au ajuns departe au trecut prin momente dificile în care au trebuit să ia decizii legate de supraviețuirea materială și să treacă prin mai multe experiențe verifându-sși astfel capacitățile și potențialul, câștigând încredere în sine.

Le mulțumim tuturor invitaților care și-au dedicat din timpul lor întâlnirilro propuse: dl Tărtăcuță Ion Victorviceprimar sector 3, Livia Dilă-jurnalist, Cristina Florescu-Judecător, Raluca Papacocea-medic, profesor catedra de fiziologie, Adrian Dan – conferențiar doctor Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Cătălin Sturza-Redactor, Paul Turcu-compozitor și solist în Corul ”Preludiu”.

Mulțumim de asemenea, Trupei de Teatru ”Amadeus”, formată din copii din clasele IX-a și a Xa din cadrul Colegiului Economic Viilor și reprezentantei Consiliului Elevilor de Liceu din București și voluntarilor FDP: Sânziana Toma, Simona Deseanu.

La Cluj, FDP Filiala Cluj a promovat în cadrul programului ”Școala Altfel” acțiuni de educație nonformală, valorizând caritatea și dorința de implicarea a copiilor și tinerilor în a-i ajuta pe cei care dispun de mai puține resurse decât ei.

La inițiativa Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, FDP a participatla Târgul de Paște organizat în cadrul școlii, fiind expuse cu vânzare obiecte de artizanat realizate în cadrul unității protejate din cadrul FDP, tinerii liceeni susținând astfel beneficiarii FDP.

Elevii Colegiului Național Emil Racoviță au oferit pachete de dulciuri specifice sărbătorilor pascale unui număr de 120 de elevi din cadrul școlii George Baritiu, Jucu.

Elevilor înscriși la profilul de patiserie în cadrul  Grupului Şcolar SAMUS FDP le-a propus vizitarea unei fabrici de pâine, în care au avut posibilitatea de a observa procesul tehnologic în fabricarea pâinii, fiind impresionați  și mai motivați legați de perspectiva lor profesională.

În județul Dâmbovița, FDP Filiala Dâmbovița a propus activăți educative celor 285 elevi de la Şcolile din satul Iazu şi comuna Cojasca, care au avut astfel ocazia de a vizita locuri deosebite pentru prima dată: Salina din Prahova, Muzeul Ceasului din  Ploieşti, Muzeului Naţional de Istorie şi Muzeul Aviaţiei.

O parte dintre elevi au intrat în lumea cinematografului, vizionând  filme cu caracter educativ, în format 3D, şi au participat entuziasmaţi la un spectacol de Circ.

FDP este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul1996 acărei misiune este de oferi oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională, persoanelor aflate în situaţie de risc social, în special copiilor şi tinerilor.

 

Mai multe informații despre noi puteți afla pe www.fdpsr.ro

10 aprilie 2012

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.