Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala Alfel cu IMPACT

0

În perioada 7 – 13 aprilie 2014, a avut loc Săptămâna IMPACT, care a coincis cu desfăşurarea programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Zi de zi, cei peste 2.000 de voluntari care fac parte din Mişcarea de Tineri IMPACT (iniţiativă a Fundaţiei Noi Orizonturi) au fost activi în această Săptămână care a inclus activităţi de strângeri de fonduri pentru proiectele prin care IMPACT ajută comunităţile locale. 

IMPACT Cluj_SaptamanaIMPACT

Săptămâna IMPACT a implicat elevi şi profesori din aproape 100 de instituţii de învăţământ din România. Iar aici prezentăm o parte din activităţile realizate de voluntarii IMPACT din întreaga ţară:

În Regiunea IMPACT Sud Sud Est (jud. Constanţa, Galaţi, Călăraşi, Vrancea):

Clubul IMPACT Pedagogic din Constanţa a realizat alături de 40 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Delfinul ouă încondeiate şi felicitări. Acestea au fost oferite părinţilor, iar o parte dintre ele au fost valorificate în cadrul unui târg organizat în cadrul Centrului. Scopul activităţii a fost de a creşte încrederea în forţele proprii ale copiilor cu dizabilităţi şi a copiilor cu autism aflaţi aici. La Călăraşi, Clubul IMPACT LMTE a continuat proiectul „Dăruind vei dobândi”, care include acţiuni de strângere de ajutoare pentru 10 familii nevoiaşe, iar alte 10 familii nevoiaşe urmează să fie ajutate prin acţiunile Clubului de strângere de fonduri.

În Regiunea IMPACT Nord Est (jud. Iaşi şi Neamţ):

Clubul IMPACT Bârnova a plantat în ghivece 150 de brăduţi care urmează să fie vânduţi. Suma strânsă în urma vânzării acestora va fi folosită pentru amenajarea unui parc pentru copii proveniţi din 3 sate ale comunei Bârnova. Membrii Clubului IMPACT Ibrăileanu şi-au invitat colegii de liceu la un eveniment la care au putut să încondeieze ouă şi să admire dansuri populare româneşti. Tot în Iaşi, Clubul IMPACT Eminescu a realizat activităţi de strângere de cărţi, alimente şi haine, pentru bătrânii din centrul Sfânta Parascheva. Club Economic IMPACT a creat produse expuse spre vânzare, pentru strângeri de fonduri în scopuri umanitare şi au organizat conferinţa „Copii cu copii”, în parteneriat cu Asociaţia ProVita. Clubul IMPACT Roman Voda au creat brăţări pe care le-au vândut, iar banii strânşi vor fi donaţi către 20 de copii ai Fundaţiei Episcop Melchisedec Roman.

Club IMPACT Barnova_Saptamana IMPACT

În Regiunea IMPACT Sud Vest (jud. Hunedoara, Timiş, Mehedinţi, Dolj):

Membrii Clubului IMPACT Români cu normă întregă au început confecționarea tablourilor pe care le vor vinde pentru a strânge fonduri destinate unei eleve bolnave de leucemie din Petroşani. Acestea vor fi expuse în data de 16 mai în cadrul spectacolului ”O viață pe portativ”,organizat de clubul IMPACT AREA. Cele două Cluburi au realizat şi un flashmob dedicat IMPACT. Clubul IMPACT 2 din Lupeni a realizat o serie de „iepuraşi origami cu 1.000.000 de piese”. Suma strânsă din vânzarea decoraţiilor de Paşte va fi folosită pentru amenajarea parcului de joacă din incinta grădiniţei Lumea Copiilor.

În Regiunea IMPACT Centru Nord Vest (jud. Cluj, Braşov):

Peste 15 Cluburi au fost prezente în Săptămâna IMPACT în Iulius Mall pentru activităţi de strângere de fonduri care îi vor ajuta pe elevi şi profesori IMPACT să îşi realizeze proiectele de serviciu în folosul comunităţii: vânzare de produse handmade şi dulciuri de casă, face painting, animale din baloane, trucuri de magie, vânzare de vaze decorate prin tehnica şerveţelului, chiar şi vânzarea de bilete pentru festivalul umanitar Ghibstock, proiect IMPACT, care a ajuns deja la a 5-a ediţie. În acelaşi timp, echipa regională a Fundaţiei Noi Orizonturi a organizat ateliere de dezvoltare personală pentru tineri, la librăria Cărtureşti. Printre temele abordate se numără comunicarea asertivă, storytelling, consiliere în carieră, public speaking.

Am pregătit şi o galerie de fotografii adunate în cadrul Săptămânii IMPACT!

Săptămâna IMPACT face parte din Campania România de IMPACT, ce are loc în perioada 7 aprilie – 20 iunie 2014, sub deviza „SuperIMPACŢii transformă România!”. Toate activităţile desfăşurate în cadrul acestei campanii sunt un rezultat al modelului educaţional IMPACT, replicat cu succes şi la nivel internaţional. Prin intermediul acestuia, copiii şi tinerii se dezvoltă pe baza a 4 componente cheie: cetăţenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership.

IMPACT este un model de dezvoltare sustenabilă, iniţiat de Fundaţia Noi Orizonturi şi susţinut de partenerul strategic Romanian-American Foundation.

Club IMPACT Petrosani_Saptamana

Despre:

IMPACT: În România există peste 100 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT. În cadrul acestora,  sunt activi copii şi tineri care găsesc soluţii creative pentru problemele din comunităţile lor, ghidaţi de aproximativ 300 de voluntari (profesori şi membri IMPACT cu abilităţi dezvoltate de leadership). Activitatea IMPACT se desfăşoară pe toată durata anului şcolar, sub forma unor întâlniri săptămânale care îi ajută pe tineri să se dezvolte pe baza a 4 componente de dezvoltare: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social şi Leadership. Mişcarea de Tineri IMPACT realizează anual aproape 200 de proiecte în toată ţara, care au aproximativ 30.000 de beneficiari.

Modelul educaţional IMPACT, 100% dezvoltat în România, a fost preluat cu succes la nivel internaţional. Mişcarea de Tineri IMPACT s-a dezvoltat astfel în alte 7 ţări: SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia, Haiti, Nicaragua.

IMPACT este apreciat la nivel naţional şi internaţional, fiind premiat în repetate rânduri. Printre premiile oferite acestui model de educaţie promovat de Fundaţia Noi Orizonturi amintim: certificarea în cadrul Galei Acţionăm Responsabil  (decembrie 2013) pentru Bună Practică în susţinerea continuă a implicării tinerilor în comunitate şi o bună comunicare cu şcolile şi Inspectoratele Şcolare, precum şi premiul „Liderii Viitorului”, premiu de excelenţă al Institutului Aspen România, acordat în 2011 Fundaţiei Noi Orizonturi pentru dezvoltarea Mişcării de Tineri IMPACT.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.