Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

School for Startups Romania / www.schoolforstartups.ro

0

School for Startups este un program unic in lume. Programul presupune sprijinirea tinerilor antreprenori pentru a incepe afaceri de success, precum si ajutarea firmelor mici sa se dezvolte in mod corect inca din faza de startup.

“Abordarea noastra este unica. Este practica, intensiva si am demonstrat ca functioneaza. S4S a inceput in Marea Britanie. Costul programului este de aproximativ 2.500 Euro pentru fiecare participant, dar datorita FPP, programul School for Startups va fi oferit in Romania impreuna cu un pachet de burse care acopera 80% din valoarea intregului program.”

schoolforstartups.ro

Doug Richard este un intreprinzator californian de succes, cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea si managementul companiilor de tehnologie si software.

In 2005, Doug a aparut in primele doua serii ale emisiunii difuzata de canalul BBC “Dragon’s Den” (concept similar “Arenei Leilor”), in care intreprinzatorii propun afacerile lor unui panel de posibili investitori. Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educatie antreprenoriala din Marea Britanie. Doug este un investitor activ si co-fondator al Cambridge Angels. A fost Presedintele Grupului Special pentru Intreprinderile Mici al Partidului Conservator si este actualmente consilier guvernamental.

Intre 1996 si 2000, Doug a fost Presedinte si CEO al Micrografx, o companie de software americana, cotata la bursa. Inainte de aceasta, a infiintat si, ulterior, a vandut alte doua companii: Visual Software si ITAL Computers. Doug este licentiat in psihologie al University of California (Berkeley) si licentiat al facultatii de drept din cadrul University of California (Los Angeles).

In 2006, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului. In 2007, Doug a devenit membru asociat al Royal Society of the Arts. In 2009, a primit distinctia de Doctor Honoris Causa din partea University of Essex pentru contributia sa in domeniul predarii despre antreprenoriat. In 2010, a primit premiul de “Educatorul Anului in domeniul Antreprenoriatului”. Actualmente, este lector invitat pe teme de antreprenoriat la Universitatea Cambridge pentru programele de masterat si doctorat in nanotehnologie. Doug isi continua activitatea de sustinere a intreprinderilor mici, inspirand, educand si sprijinind antreprenori din tara si strainatate.

Marius Ghenea si-a inceput cariera de antreprenor in 1993, dezvoltand companii precum Flamingo, Flanco, FIT, VikingProfil, si altele. A devenit cunoscut ca antreprenor in serie si business angel, avand la activ exit-uri de succes si fiind inclus in topuri ale celor mai de succes oameni de afaceri din Romania, precum Capital 300 si Forbes Top 500. Marius este presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO) si Director al Board-ului Venture Connect Forum, un forum romanesc axat pe investitii in start-up-uri. Marius sprijina diferite organizatii studentesti si sustine prezentari in cadrul mai multor conferinte pe teme legate de antreprenoriat, IT si afaceri online. Marius preda despre antreprenoriat in calitate de profesor asociat la CEU Business School MBA, precum si inovatie si business ventures la Maastricht School of Management EMBA. Nu in ultimul rand, este binecunoscut drept unul dintre „leii” prezenti in cadrul emisiunii TV “Arena Leilor”, formatul romanesc al emisiunii „Dragons’ Den” din Marea Britanie. Informatii suplimentare despre Marius sunt disponibile la adresa www.ghenea.com.

De ce m-am implicat in S4S?

„Cred ca Romania are mare nevoie de un astfel de program testat deja pentru viitorii antreprenori. School for Startups a demonstrat deja ceea ce poate face in Marea Britanie. Faptul ca tinerii pot beneficia de tot acest bagaj de cunostinte inainte de inceperea unei afaceri este un concept extraordinar si sunt sigur ca va crea o generatie de antreprenori de succes in Romania, sub coordonarea abila a lui Doug Richard. Sunt foarte incantat sa fac parte din acest program educational exceptional, deoarece imi da si posibilitatea de a lucra cu un „coleg leu” din Marea Britanie!”

Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o organizatie privata care promoveaza educatia antreprenoriala, sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si startup-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.