Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimbăm vieți

1

Salut! Mă numesc Miruna, am 19 ani, sunt din București și sufăr de tetrapareză spastică. Toată viața am fost dependentă de alte persoane, mai ales în ceea ce privește deplasarea. În urmă cu câțiva ani, înainte de a pleca în concediu, părinții mei s-au gândit că ar fi bine să am un fotoliu rulant (pentru a ne putea deplasa pe distanțe mai lungi) și au început să se intereseze despre unul. Așa am ajuns la Fundația Motivation Romania, unde oamenii au fost cât se poate de amabili, ajutându-ne cu sfaturi pentru a putea alege cel mai potrivit fotoliu rulant.

Anul acela am avut cea mai frumoasă vacanță, pentru că, pentru prima oară puteam să facem plimbări lungi seara și să valorificăm fiecare moment petrecut împreună.

Relația mea cu Motivation a devenit mult mai strânsă în vara anului acesta (2014), când un reprezentant al fundației m-a invitat să particip la un proiect care este în derulare. Am acceptat imediat, deși aveam emoții și nu am regretat nici un moment. Eram în vacanța de vară, înainte de intrarea în ultimul an de liceu și eram foarte nehotărâtă în ceea ce privește viitorul meu. După cum știți, persoanele cu dizabilități se integrează foarte greu în societate și sunt puțini angajatori care primesc în rândul salariaților persoane cu anumite deficiențe. Timpul petrecut în cadrul programului Grup-Suport a fost cu adevărat frumos și instructiv. Am putut fi eu însămi și astfel, le-am spus noilor mei amici despre mine, despre pasiunile mele dar și despre dilemele pe care le aveam. Cu ajutorul lor, am reușit să iau cea mai mare decizie din viața mea, de până acum, fără rezerve. M-au sfătuit, fără ezitare sau îndoială, să-mi urmez visul cel mai de preț, așa că în momentul de față mă pregătesc pentru a urma psihologia, astfel încât să pot dezvolta proiectul meu de suflet: “ Let’s restore humanity!”

Nu cu mult timp în urmă, prietenii de le Grup-Suport m-au încurajat să particip la competiția pentru alegerea co-prezentatoarei Galei Persoanelor cu Dizabilități 2014, titlu pe care am reușit să-l obțin datorită unui număr neașteptat de mare de susținători. Ziua în care s-au făcut filmările pentru gală a fost plină de emoție și pentru prima oară, am văzut cu bucurie că ceea ce simt, trăiesc și gândesc nu le este indiferent celor cărora le împărtășesc. Pentru aceasta vreau să mulțumesc Fundației Motivation România și să le doresc succes în proiectele viitoare.

Hey, gașca de la Grup-Suport, sper că citești asta, așa că…MULȚUMESC MULT!

poza Miruna

Miruna a participat la programul de grup suport organizat de Fundația Motivation Romania în cadrul proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante,  finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. De la începutul proiectului, 141 utilizatori de scaun rulant din București și Județul Ilfov au participat la diferite activități în cadrul acestui proiect.  Serviciile oferite au drept scop îmbunătățirea stării de sănătate, redobândirea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților de viață independentă a persoanelor utilizatoare de scaun rulant. Pentru informații privind proiectul mai sus menționat, persoana de contact este Iuliana Eftimie, asistent social (tel. 0728 176 179, i.eftimie@motivation.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.