Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimb de tineri “Moving Together”- Mehadia, județul Caraș Severin

0

Schimb de tineri “Moving Together”- Mehadia, județul Caraș Severin, 21.08.2018 – 29.08.2018

Asociația Ingens Risus implementează în perioada 21.08.2018 – 29.08.2018 schimbul de tineri “Moving Together” în Mehadia, județul Caraș-Severin. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + și își propune să vină în sprijinul tinerilor din comunitățile de mici dimensiuni din România, Slovacia și Republica Cehă care manifestă dificultăți în înțelegerea altor culturi diferite de ale lor, prezentând convingeri limitative ce se traduc în stereotipuri. Această situație își are rădăcinile în faptul că educația interculturală este foarte puțin abordată în mediul formal de învățământ, astfel că evenimente de tip non-formal precum schimbul de față își propun adresarea problemelor de acest gen.

Printre obiectivele proiectului se numără:

  • creșterea capacității de adaptare la medii interculturale a celor 54 de tineri implicați prin utilizarea libertății de exprimare prin dans;

  • creșterea nivelului de toleranță și solidaritate față de alte culturi, precum și prețuirea diversității în rândul celor 54 de tineri,

  • sporirea implicării celor trei organizații partenere în activități internaționale menite să promoveze înțelegerea interculturală.

Toate metodele de învățare utilizate sunt non-formale, precum: prezentarea, brainstorming-ul, jocul de rol, dans, improvizație, implicarea activă a participanților în discuție, facilitarea grafică și cartografierea minții colaborative, studiu de caz; învățarea prin practică, masa rotundă și multe altele.

Proiectul își propune să contribuie la Strategia Uniunii Europene privind Incluziunea și Diversitatea prin favorizarea unui cadru prielnic pentru înțelegerea comună în rândul tinerilor și sporirea angajamentului față de incluziune și diversitate. De asemenea, prin intermediul proiectului se dorește promovarea Programului Erasmus Plus si oportunitățile pe care acesta le oferă tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.