Scaune rulante oferite gratuit românilor cu dizabilităţi locomotorii

0

Joi, 15 octombrie, zece români cu dizabilităţi locomotorii au primit scaune rulante noi, donate de organizaţia LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU).

sigla motivation romania 2010Profesioniştii din cadrul Fundaţiei Motivation Romania, kinetoterapeuți și instructori de viață independentă, se vor asigura că fiecare persoană primește scaunul cel mai potrivit pentru nevoile sale. Sub îndrumarea lor, se vor desfăşura sesiuni de instruire pentru începători care au ca scop dobândirea, de către fiecare participant, a unor abilităţi, cunoștințe şi tehnici care îi vor permite să beneficieze la maximum de noul scaun rulant. Această instruire reprezintă prima etapă în dobândirea unui stil de viață independent și un rol esențial în derularea ei îl au instructorii de viață independentă, care sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante.

Fundaţia Motivation Romania este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 1995, pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Până în prezent, Fundaţia Motivation Romania a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită unui număr de peste 11.000 de persoane cu dizabilități din România. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii, la recuperare medicală şi instruire pentru viață independentă, oferită de un instructor aflat, de asemenea, într-un scaun rulant.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, prin intermediul organizaţiei sale umanitare (LDS Charities), donează, anual, în România aproximativ 1.000 de scaune rulante, prin intermediul Fundaţiei Motivation Romania. Toate acestea le sunt distribuite gratuit persoanelor care au nevoie de ele. La nivel mondial, LDS Charities distribuie, anual, peste 50.000 de scaune rulante persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Programele LDS Charities oferă, anual, servicii umanitare în peste 130 de ţări, servicii care includ scaune rulante, asigurarea de apă potabilă şi de condiţii igienice şi sanitare, programe legate de oftalmologie, îngrijire maternală şi neonatală, vaccinări, producţie de alimente, precum şi instruiri despre provizii şi nutriţie. Se implică, de asemenea, anual în distribuirea de ajutoare acordate în caz de dezastru şi oferă asistenţă refugiaţilor din întreaga lume. De asemenea, conlucrează cu organizaţii partenere în proiecte comunitare în vederea rezolvării nevoilor identificate la nivel local. În ultimul an, activitatea organizaţiei LDS Charities în România a inclus cele mai multe dintre aceste iniţiative.

La eveniment vor participa membri ai Fundaţiei Motivation Romania, beneficiarii şi familiile acestora, membri ai comunităţii şi reprezentanţi ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, inclusiv Vârstnicul şi sora Jeppesen (misionari umanitari desemnaţi să slujească în România), preşedintele Vasile Doru (conducător local al Bisericii), precum şi alţi misionari, conducători şi membri ai Bisericii.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.