Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sarbatorile pascale in familia campionilor

0

Fundatia Olimpica Romana a organizat traditionala intalnire cu campioni ai sportului romanesc.

Fundatia Olimpica Romana a organizat pe 3 aprilie, la Clubul Cortina din comuna Corbeanca, traditionala intalnire cu campioni aflati la varsta senectutii. Evenimentul, aflat la cea de-a 13-a editie, s-a desfasurat cu sprijinul Valeriei van Groningen, vicepresedintele Fundatiei Olimpice Romane, care a initiat si dezvoltat acest proiect impreuna cu Ivana Iancu, senior PR.

Sarbatorile pascale in familia campionilor2

Intalnirile acestea sunt exceptionale, ideea nu stiu a cui a fost, dar executantii sunt oameni de suflet, care pe noi ne impresioneaza in mod deosebit, fiindca este o dovada ca cei care au facut ceva pentru sport nu sunt uitati, ci sunt pretuiti”, a povestit Silviu Dumitrescu, antrenor emerit si o figura importanta a atletismului romanesc.

Ca in fiecare an, evenimentul si-a propus sa ofere acestor campioni bucuria de a se revedea si de a rememora momente frumoase traite de-a lungul carierei sportive. Desi au scris istorie pentru Romania pe meridianele globului, multi dintre ei au fost dati uitarii.

Noi traim acuma din amintiri. Iar intalnirile acestea, taticule, imi vin in minte mereu. Ma intalnesc cu fosti colegi si de sport si de meserie”, a povestit Ion Boicu, antrenor canotaj.

Indiferent de varsta, acesti mari campioni pastreaza aproape de sufletul lor lumea sportului si sunt atenti chiar si la evolutia tinerilor performeri, care ne aduc atat de multa bucurie in prezent. De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare: Veronica Cochela, Doina Ignat si Viorica Susanu.

Ma bucur ca am putut initia acest proiect alaturi de buna mea prietena, Valeria van Groninigen. Este un proiect de voluntariat care a adus bucurie multor sportivi si, care atrage atentia asupra faptului ca valorile sportului romanesc trebuie pretuite si respectate chiar si atunci cand varsta nu le mai permite sa ramana active”, a declarat Ivana Iancu, coordonatorul proiectului.

Evenimentul dedicat campionilor a fost posibil datorita partenerilor care au sprijinit mereu aceasta initiativa: Anca Mitu, Manager General Club Cortina si  Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing&PR Burda Romania si Ursus Breweries.

***

Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.