Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şapte spitale din țară vor fi dotate cu aparatură de testare a auzului la nou-născut

0

Asociația Audiosofia anunță lansarea proiectului “Baby hearing”, ce are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei la nou-născut prin dotarea cu aparatură de testare auditivă a șapte spitale din România: Spitalul Clinic Elias București, Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Galați, Spitalul Județean Alexandria, Spitalul Județean Pitești, Maternitatea Ploiești și Spitalul “M.S.Curie” București.

Proiectul “Baby hearing” inițiat de Asociația Audiosofia este finanțat cu suma de 42.000 de euro de Fundaţia Orange România  prin programul “Lumea prin culoare și sunet” ediția 2014.

Ȋn cadrul proiectului, cele șapte spitale vor fi dotate cu aparatură de screening auditiv ce va permite testarea pentru auz a tuturor nou-născuților încă din primele zile de viață. Depistarea precoce a hipoacuziei la nou-născuți este esențială în vederea intervenției medicale timpurii. Cu cât intervenția are loc mai devreme, cu atât copilul are mai multe șanse la recuperare. Maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Elias București este prima dintre cele incluse în proiect care începe testarea auditivă a nou-născuților.

“Sperăm ca prin dotarea acestor spitale cu aparatura de testare a auzului la nou-născut să facilităm o depistare a problemelor de auz încă din primele zile de viață, implicit o intervenție precoce și o reabilitare auditiv-verbală urmată de integrarea în societate a acestor copii”, a declarat președintele Asociației Audiosofia, dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL, competență audiologie.

Copiii care nu vor trece testarea de screening auditiv în cele 6 maternități incluse în program vor fi îndrumați pentru diagnostic și intervenție terapeutică spre Cabinetul de Audiologie din cadrul Clinicii ORL a Spitalului de Urgență pentru Copii “M.S. Curie” București, cabinet realizat tot cu finanțare de la Fundația Orange Romania în cadrul ediției 2013 a programului “Lumea prin culoare și sunet”.

Prin extinderea procesului de testare auditivă a nou-născuților la 7 spitale din țară, va crește semnificativ numărul copiilor care vor putea fi diagnosticați și ulterior tratați. Aceștia vor avea astfel șansa de a se dezvolta normal și de a putea fi integrați în sistemul de învățământ de masă”, a completat Dana Deac, Președinte al Consiliului Director al Fundației Orange.

Proiectul „Baby hearing” se va desfășura pe o perioadă de un an în cele șapte spitale menționate.

Estimăm că în decursul unui an vor fi testați prin screening auditiv peste 12.000 de copii din cele 5 județe (Constanța, Galați, Teleorman, Arges și Prahova) și din București.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitați: www.fundatiaorange.ro, www.audiosofia.org

###

Despre Asociația Audiosofia

audiosofiaAsociația Audiosofia este o organizație non-guvernamentală fondată în 2010 care are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu deficiențe de auz, prin prevenirea şi combaterea hipoacuziilor, integrarea în societate și recuperarea persoanelor cu deficienţe de auz şi asociate. Asociația a desfășurat campanii pentru prevenirea hipoacuziilor prin diagnosticare și intervenţie timpurie; conștientizarea nevoilor copiilor hipoacuzici și a cauzelor generatoare de hipoacuzii în școli;  identificarea şi indicarea personalului specializat precum şi a celor mai bune soluții şi metode de corectare sau învăţare pentru diversele afecţiuni psiho-logopedice.

Despre Fundaţia Orange

orangeFundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.