Săptămâna viitoare România se recreează prin voluntariat!

0

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) ediţia a treisprezecea debutează luni, 12 mai 2014, sub coordonarea naţională a Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

Peste 360 de activităţi cu, pentru şi despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile în 105 localităţi din 38 de  judeţe şi capitală, de către 135 de parteneri locali – ONGuri, instituţii de învăţământ, autorităţi publice şi grupuri informale. SNV se încheie duminică, 18 mai, cu activităţi recreative şi de premiere a voluntarilor la nivel local.

DSC_0456

“SNV este un impuls în fiecare an pentru desfăşurarea activităţilor de voluntariat la nivel local, iar evenimentele care au loc reprezintă o bucurie pentru comunitate!” (Mihaela Căruţaşu, Asociaţia Civicum Voluntaris, Constanţa, partener SNV)

SNV este un eveniment naţional anual care are loc în fiecare primăvara în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Ediţia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari în toată ţara, care, prin implicarea în activităţi educaţionale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sănătate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diverşi. Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub sloganul “Recreează-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul că voluntariatul ne transformă ca oameni şi ca societate şi, în acelaşi timp, ne oferă trăiri şi experienţe pozitive de viaţă.

„SNV este perioada cea mai efervescentă din an pentru noi şi pentru mulţi dintre partenerii noştri. Ne bucură să avem parteneri care ne sunt alături de mulţi ani şi, de asemenea, faptul că an de an ni se alătură alţii pentru a spori acţiunile şi vocile care demonstrează şi susţin public valoarea voluntariatului. În săptămâna 12-18 mai îi aşteptăm pe toţi cei care cochetează cu voluntariatul să testeze această experienţă frumoasă, participând la acţiunile pregătite pentru ei de partenerii SNV: ecologizări, activităţi în beneficiul copiilor sau vârstnicilor, evenimente sportive şi artistice, campanii de promovare a voluntariatului şi de conştientizare faţă de diverse cauze. Invităm companiile să sprijine activităţile prin donaţii sau prin implicarea angajaţilor ca voluntari, în special cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist, vineri, 16 mai şi mulţumim pe această cale companiei msg systems, a cărei echipă de voluntari ne-a ajutat cu dezvoltarea unei aplicaţii moderne de gestionare a înscrierilor în calendarul naţional SNV! Nu în ultimul rând, invităm jurnaliştii şi bloggerii să ia contact cu bogăţia de acţiuni pozitive şi oameni minunaţi pe care SNV îi aduce împreună.” (Cristina Rigman, director executiv Pro Vobis)

Vă invităm pe www.voluntariat.ro/snv  – secţiunea Calendar – unde găsiţi detalii despre SNV şi informaţii despre evenimentele organizate de partenerii locali, pe care vă încurajăm să îi contactaţi.

www.voluntariat.ro/snv

afis_SNV2014_web

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începand cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu parteneri locali şi centre de voluntariat. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activităţi de instruire, consultanţă, cercetare şi facilitarea colaborării tuturor factorilor interesaţi şi de a promova voluntariatul ca resursă viabilă şi de neînlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează