Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Educației Asistate de Cai, proiect pilot și în România

0

România participă la proiectul pilot ”Săptămâna Educației Asistate de Cai”, o inițiativă a Asociației Internaționale de Educație Asistată de Cai (EAHAE), din care și țara noastră face parte. În prima săptămână a lunii iunie, 7 din cele peste 40 de țări partenere ale EAHAE participă la un proiect pilot de promovare și conștientizare a utilității educației asistate de cai pentru segmentul de business. Inițiativa vine în contextul celor mai recente rapoarte ale Forumul Economic Mondial, care spun că aproape 55% din cei activ implicați în muncă vor avea nevoie să dobândească competențe complet noi până în 2022, în condițiile în care unele dintre abilitățile deja deținute nu le vor mai fi utile. 

 

Liderii companiilor vor trebui să gestioneze și să explice mai bine și mai repede ambiguitatea, să utilizeze cultura ca structură pentru un sistem dinamic, să mențină unite interesele oamenilor care muncesc în interiorul său și să valorifice abilitățile acestora. Această nouă paradigmă de a face business impune liderilor și departamentelor de HR găsirea de soluții pentru cele mai complexe provocări de business, cum ar fi: gestionarea ambiguități, managementul resurselor și sustenabilitate, managementul riscului, gestionarea proactivă a impactului social etc.” spune Nikki Kagan, partenerul Horse Dream Israel. 

Soluția propusă de EAHAE este educația asistată de cai, o metodă experiențială cu o istorie de 25 de ani, care îi stimulează pe participanți să își dezvolte abilitățile de comunicare, îi ajută să își crească conștientizarea de sine, consolidează și inspiră munca în echipă, încurajează colaborarea și încrederea, atât la nivel personal, cât și la nivel de echipă. Toate aceste atribute sunt ușor transferabile la locul de muncă, caii oferind contexte reale de învățate. 

În timpul unei sesiuni de educație asistată de cai, participanții descoperă foarte multe despre ei înșiși. Îndeplinirea unor sarcini care au în prim plan calul, fără a beneficia de uneltele de comunicare cu care suntem obișnuiți, ne construiește încrederea în sine și în ceilalți, ne oferă un context pentru a trăi empatia și ne ajută să găsim soluții, făcând apel la imaginație, adaptabilitate, flexibilitate”, spune Mădălina Vîntu Popa, partenerul Horse Dream România. 

Cele 7 țări care participă la acest proiect pilot sunt Austria, Germania, România, Bulgaria, India, Israel și Mexic. Pentru că este o săptămână de promovare și conștientizare, toate activitățile celor 7 organizații, inclusiv cea din România, vor avea loc în mediul online. Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook https://www.facebook.com/HorseTouchRomania/

Despre HorseTouch România

Horse Touch crează și livrează programe de formare de competențe de management și leadership, servicii de consultanță în domeniul educației, resurselor umane și vânzărilor. 

www.horsetouch.ro

Despre EAHAE

Asociația Internațională a Educației Asistate de Cai  reunește peste 300 de traineri și coachi din 40 de țări de pe toate cele 5 continente, care integrează  în programele de dezvoltare și învățare pe care le realizează, modelele și activitățile de educație asistată de cai. 

www.eahae.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.