Saptamana aceasta are loc Career Innovation Week Brasov. Urmeaza editia din Bucuresti si Ploiesti.

0

Inovatii, proiecte speciale, oportunitati de cariera si posibilitatea de a sustine un interviu chiar in zilele evenimentului.

Evenimentul de cariera si inovatie, Career Innovation Week se extinde la nivel national, fiind prezent, in acest an, in Brasov, Bucuresti si Ploiesti. Saptamana aceasta va avea loc evenimentul din Brasov, 8 noiembrie, urmand ca saptamana viitoare, pe 13 si 15 noiembrie sa se desfasoare evenimentul din Bucuresti, iar pe 19 noiembrie, cel din Ploiesti. Career Innovation Week este un proiect care prezinta noutati din zona tehnologiei, inovatii, echipe cu rezultate exceptionale si cuprinde o serie de conferinte, studii de caz si workshop-uri in domeniile Finance & BankingSales & MarketingResearch & EngineeringIT & Telecom. Inscrierea la eveniment este gratuita, iar cei care vor sa participe la editiile din Bucuresti si Ploiesti se pot inscrie pana pe 10 noiembrie 2014, pe www.hipo.ro.

ciw2014

Prima editie Career Innovation Week din aceasta toamna va avea loc, sambata, 8 noiembrie, la Hotel Kronwell din Brasov, fiind urmata de editiile din Bucuresti si Ploiesti, in saptamaniile viitoare:

  • Career Innovation Week Brasov – 8 noiembrie, zi dedicata IT&C si inginerie, la Hotel Kronwell;
  • Career Innovation Week Bucuresti – 13 si 15 noiembrie, cu o zi dedicata zonei de finance & marketing si trendurilor din industria IT&C, la Hotel Caro;
  • Career Innovation Week Ploiesti – 19 noiembrie, zi dedicata ingineriei, la Hotel Central.

De ce le recomandam tinerilor sa participe la Career Innovation Week?

Pot interactiona direct cu reprezentantii companiilor participante, afland informatii despre oportunitatile de cariera la care pot aplica in aceasta perioada:

BRD – Groupe Société Générale va oferi un stagiu de practica in Franta prin programul General Inspection 2015;

EY Romania va tine un workshop interactiv in care participantii pot afla ce inseamna sa lucrezi in consultanta;

L’Oréal Romania cauta cei mai buni tineri cu potential pentru departamentul de marketing;

Libra Internet Bank va sustine un workshop in care tinerii vor afla cum se desfasoara un internship in vanzari, in industria bancara;

IBM – va sustine un workshop despre programul Internship Blue experience unde vor oferi informatii despre cum este sa lucrezi in software development sau in suport in cadrul IBM;

British American Tobacco – cauta persoane pasionate de HR si domeniul financiar;

Federal-Mogul Motorparts – va sustine interviuri pentru pozitii dedicate celor care doresc sa lucreze in inginerie;

Continental – va sustine un workshop despre project management si sunt deschisi sa angajeze tineri care isi doresc o cariera in inginerie.

Pot sustine un interviu cu specialisti in recrutare, interviu care ii poate aduce mai aproape de obtinerea pozitiilor deschise de partenerii prezenti la eveniment. Participarea la un astfel de interviu este o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele procesului de recrutare si cerintele pe care angajatori le urmaresc. Cei interesati pot aplica pentru o intalnire de 15 minute cu un reprezentant din compania in care doreste sa se angajeze.

Au acces la sesiuni de impact, pe teme legate de trend-urile din industria de interes pentru ei. Cateva dintre subiectele abordate: Engineering project planning, Growing role of the computer and software tools in research, Best practices in developing world class products, Online engineering – e-engineering;

Au posibilitatea sa cunoasca si sa observe indeaproape tehnologia 3D Printing, oferita de  partenerii nostri, Enevo Group care vor veni sa explice participantilor cum inoveaza prin produsele pe care le realizeaza. Enevo Group are 4 unitati de business: Automatizari si SCADA, Protectii si Control, Dispecerizare si Product Development. „Suntem mandri ca putem coordona si adauga valoare acestor unitati cu ajutorul tinerilor profesionisti cu parcurs academic si profesional deosebit. Toti tinerii nostri sunt implicati in proiecte active, implementeaza solutii create de ei special pentru nevoile clientilor. In cadrul evenimentului Career Innovation Week reprezentantii Enevo Group vor sustine o sesiune speciala in toate cele 3 orase unde vor prezenta cum poti sa marketezi un produs nou pe piata in Romania.” – Tiberiu Anghel, Marketing Manager, Enevo Group.

Au posibilitatea sa  testeze si sa asiste la modul in care se realizeaza roboti umanoizi chiar in cadrul evenimentului multumita lui Andrei Kovari. “Ma numesc Andrei Kovari si in timpul liber construiesc roboti. Sunt student in cadrul UTCN, sectia automatica si lucrez ca freelancer in domeniul roboticii, electronicii analogice si a design-ului de circuite imprimate (PCB). Am construit pana acum multi robotei, de la nivele de inteligenta reduse pana la sisteme complexe. Ma fascineaza sistemele CNC (Computer Numerical Control), mai ales cele industriale. Dar vreau sa imbin acest domeniu cu unul mai recent si cu un potential mult mai mare, retele neuronale. Acestea sunt urmatorul pas spre roboti autonomi si inteligenta artificiala. Putem sa ne cunoastem la Career Innovation Week 2014, unde vom discuta mai multe despre roboti si cum vor schimba ei lumea intr-un viitor nu foarte indepartat.”

Au posibilitatea sa testeze Google Glasses, ochelari adusi de partenerii nostri, The Spirit. Care sunt tehnologiile folosite, mecanismele si cum functioneaza principiile realitatii augmentate prin ochelarii Google Glass.

Cine se poate inscrie la editiile din aceasta toamna Career Innovation Week? Proiectul se adreseaza studentilor, masteranzilor si absolventilor cu experienta internationala, rezultate academice foarte bune, cei care au facut parte dintr-un ONG, au urmat un program de internship, management trainee sau stagii de practica. Participarea la Career Innovation Week este gratuita in baza inscrierii pe site-ul www.hipo.ro, pana pe 10 noiembrie 2014 (deadline valabil pentru evenimentele din Bucuresti si Ploiesti).

„Prin proiectul Career Innovation Week ne-am propus sa construim un spatiu de interactiune intre partenerii evenimentului si participanti unde pot sa impartaseasca idei despre trend-urile de astazi, oportunitati de cariera, strategii de imbunatatire a abilitatilor si sfaturi despre etapele procesului de selectie si recrutare (completarea aplicatiei, sfaturi pentru interviuri de grup si individuale). In plus, in cadrul evenimentelor din acest an, participantii vor avea ocazia sa aplice la o serie de programe de internship & management trainee deschise de companiile partenere. De exemplu, reprezentantii companiei IBM vor sustine in cadrul evenimentului din Bucuresti, un workshop in care vor prezenta oportunitatile de cariera deschise prin programul –  IBM Blue Internships” –  Andreea Balaci, Project Manager, Career Innovation Week.

Companiile prezente in cadrul editiei din acest an Career Innovation Week sunt: IBM, British American Tobacco, BRD – Groupe Société Générale, EY Romania, L’Oréal Romania, Libra Internet Bank, Federal-Mogul Motorparts si Continental.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe www.hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului Career Innovation Week.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.