Sanse egale pentru cariere de succes

0

SIVECO România, Mediafax şi Academia de Studii Economice au lansat proiectul „Şanse egale pentru cariere de succes”, finanţat prin programul sectorial POS DRU. Proiectul se va desfăşura în 8 localităţi: Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Constanţa şi Iaşi.

Mai puţine femei decât bărbaţi au în România un loc de muncă, statisticile arătând că rata de ocupare a femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este de 52,1%, faţă de cea de 63,3% înregistrată la bărbaţi.

Proiectul va contribui la creşterea şanselor de angajare a femeilor şi la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul acestora la locul de muncă şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani.  Valoarea proiectului este de 14.406.484 lei şi va fi derulat pe o perioadă de 24 de luni, timp în care vor beneficia de el 1.700 de femei, potrivit gandul.info

Femeile selectate în proiect vor avea parte, în perioada 2011-2012, de programe de formare profesională în managementul afacerii, managementul organizaţiei sau managementul resurselor umane şi vor putea beneficia de un curs de noţiuni preliminare în domeniul IT.

PS: Mulţumim Oana Petria pentru informaţie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează