Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sanatatea mintala – prioritate pe agenda publica. Solutii propuse in cadrul  atelierelor de  lucru regionale

0

Cele 5 workshopuri regionale tematice, prevazute in proiectul Sanatatea mintala- prioritate pe agenda publica!- cod proiect  112591, si organizate in cadrul activitatii A.3 Dezvoltarea de mecanisme de consolidare a dialogului social, s-au desfasurat in perioada 25 februarie- 31mai 2019 in  în București, Cluj, Iași, Timisoara si Brasov, cu participarea a peste 150 profesionisti din partea ONG-urilor, institutiilor & autoritatilor locale, sindicate si patronate, atat din domeniul sanatatii, cat si din cel social.

Din analiza rapoartelor elaborate pentru fiecare atelier in care s-au dezbatut cele 5 tematici (vezi detalii aici) despre nevoi si resurse, solutiile propuse de profesionisti converg spre aceleasi idei majore:

–  dezvoltarea unui cadru de politica publica modern, adaptat nevoilor reale identificate ale pacientilor;

–  cresterea alocarii bugetare pentru programe specifice de cercetare, de preventie si de interventie in domeniul bolilor neuro degenerative;

– dezvoltarea de protocoale si proceduri de lucru in echipa mutidisciplinara, de parteneriate de tip public-privat;

– cresterea capacitatii personalului medical de diagnosticare timpurie prin realizarea campaniilor de informare, prin programe de formare specializata, curriculum adaptat;

–  dezvoltarea de programe suport & consiliere pentru apartinatori, dupa diagnosticare;

–  dezvoltarea unor organizatii de reprezentare pentru persoanele diagnosticate.

Solutiile conturate la nivel regional vor fi analizate, dezbatute pe componente-la forumul care va avea loc la Brasov, in perioada 19-21 iulie 2019.

La forum vor participa personalitati din domeniul sanatatii mintale, profesionisti care activeaza in ONGuri si autoritati locale din domeniu, si care au participat la realizarea celor 5 workshopuri de consultare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.