Samsung Electronics România susține Hour of Code pentru a demonstra că programarea poate fi învățată de oricine

0

Samsung Electronics România susține programul național Hour of Code – Ora de Programare printr-un parteneriat realizat cu ADFABER, organizatorul acțiunii din România. Astfel, Samsung lansează o invitație publică celor interesați să afle că programarea este un limbaj pe care îl poate învăța oricine, indiferent de vârstă. Până pe 11 decembrie, utilizatorii sunt așteptați în brand shop-ul Samsung din AFI Palace Cotroceni, pentru a parcurge tutoriale interactive și distractive, cu ajutorul tabletelor Samsung. Toți cei care parcurg o oră întreagă de tutorial vor primi o diplomă în format digital din partea Hour of Code.

„Hour of Code este un proiect interesant și extrem de benefic, în special pentru elevi, pentru că își propune să le arate acestora că programarea este un limbaj accesibil, care se poate învăța de la orice vârstă. Specialiștii IT sunt extrem de căutați în momentul de față, și nu doar Europa, ci și România resimte lipsa acestora. Samsung se implică constant în educația elevilor și în dezvoltarea abilităților digitale ale acestora, care sunt tot mai importante în obținerea unui job în orice domeniu pe piața muncii,” a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

Programul Hour of Code funcționează pe baza unor tutoriale interactive și distractive, sub forma unor jocuri, unele susținute chiar de personaje din cele mai populare jocuri digitale sau personaje din desene animate. Tutorialele au mai multe nivele de dificultate, de la foarte ușoare la unele puțin mai dificile. Există tutoriale de o oră, dar și mai lungi, dar parcurgerea unei ore întergi, îi aduce utilizatorului o diplomă în format electronic, pe care o poate împărtăși pe rețelele sociale sau o poate imprima.

Hour of Code

Hour of Code – Ora de Programare este un proiect global, aflat la a doua ediție în România. Programul se desfășoară la nivel mondial în perioada 8-14 decembrie 2014, o săptămână dedicată educației în domeniul științelor informaticii și ale calculatoarelor (Computer Science Education Week). În această săptămână, profesori din toată lumea vor parcurge la școală, alături de elevii lor, tutorialele interactive pe platforma online dedicată. Însă programul nu se adresează doar elevilor, ci persoanelor de toate vârstele.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare și descoperire neîncetată, transformăm lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor și soluțiilor cu LED-uri. Avem 286.000 de angajați din 80 de țări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US). Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.

Despre Code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.