Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Samsung Electronics România continuă parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale pentru susținerea învățământului digital

0

Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România au semnat joi, 3 iulie, extinderea parteneriatului inițiat în anul 2013 pentru susținerea învățământului digital. În următorul an școlar, Samsung Electronics va inaugura o nouă clasă SMART și va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor și cadrelor didactice din liceele incluse în proiectul educațional Smart Classroom pentru utilizarea în condiții optime a tehnologiei în cadrul lecțiilor interactive.

În cadrul acestui parteneriat care are ca scop promovarea educației digitale în România și creșterea nivelului de abilități și competențe digitale în rândul profesorilor și elevilor, au fost utilate, în perioada 2013 – 2014, trei clase Smart în licee din București, Timișoara și Iași cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-board-uri, Smart TV.

poza Samsung si MEN

În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă SMART în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel la Timișoara, în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” și la Iași, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.

Parteneriatul semnat astăzi între Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics pentru extinderea programului Smart Classroom le oferă elevilor oportunitatea de a studia așa cum își doresc, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt foarte familiarizați cu dispozitivele digitale. Elevii sunt conectați cu tot ce se întâmplă în jurul lor, motiv pentru care accesul la învățământul digital este o șansă în plus pentru viitorul lor profesional”, a declarat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Ne bucurăm că vom continua parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale în noul an școlar. Până în prezent am inaugurat împreună trei clase digitale la București, Iași și Timișoara, iar în perioada următoare vom oferi elevilor încă o clasă digitală în care aceștia vor putea învăța folosind tehnologie de ultimă generație. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, cu atât mai mult în domeniul educației. Este și motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru dezvoltarea lor profesională”, a declarat președintele Samsung Electronics România, Joseph Kim.

Smart Classroom oferă o soluție digitală de învățare completă și include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.

Fiecare clasă digitală este dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, iar elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) pot studia aici și cursul opțional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și încurajează schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare și descoperire neîncetată, transformăm lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor și soluțiilor cu LED-uri. Avem 286,000 de angajați din 80 de țări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US). Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.