Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvaţi Copiii: Inovaţie online prin noua pagină de donaţie

0

Salvaţi Copiii se menţine inovator în domeniul umanitar nu numai prin programele sale, ci şi prin mecanismele de atragere a noi susţinători. Noua pagină de donaţie a site-ului include opţiuni de donaţie folosite pentru prima dată în România: www.salvaticopiii.ro/?id2=doneaza

 

Site-ul www.salvaticopiii.ro ţine pasul cu tendinţa internaţională a domeniul donaţiilor online şi îşi schimbă pagina de donaţie, ca parte a strategiei de menţinere a poziţiei de organizaţie lider în lupta pentru drepturile copiilor. De acum, pe lângă clasica donaţie singulară, donaţia lunară este posibilă pe site-ul organizaţiei, cu câteva clickuri. Donatorul îşi va completa datele, iar procesatorul de plăţi va retrage automat în fiecare lună, suma prestabilită de donator. Perioada şi cauza pentru care va dona este tot opţiunea donatorului, iar impactul unei astfel de donaţii mici dar lunare va face diferenţa în viaţa unui copil.

Cauzele pentru care se poate dona sunt: Sănătate – Programul de reducere a mortalităţii infantile, Educaţie –  Susţinerea activităţilor centrelor educaţionale şi Protecţie împotriva violenţei, iar pe site veţi găsi informaţii despre destinaţia sumei pentru fiecare donaţie, singulară sau lunară.

Andi Moisescu_1Primul donator lunar a fost îndrăgitul Andi Moisescu, Preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, el alăturându-se cauzei de reducere a mortalităţii infantile prin programul Fiecare Copil Contează. Prin facilitatea pusă la dispoziţie, el va dona lunar către cauza aleasă.

De asemenea, de acum este disponibilă şi opţiunea “Donaţie cadou”, donaţie prin care un susţinător poate trimite o felicitare electronică sau tipărită către o persoană dragă. Momentan sunt disponibile 2 tipuri de felicitare – una generală şi una de tip “La mulţi ani!”: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=doneaza

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv declară: “De mult suntem inovatori în acţiunile noastre, fie că este vorba de campanii, de programe sau de promovarea online. Site-ul nostru a fost printre primele ce au oferit posibilitatea de donaţie online, iar pagina noastră de Facebook are peste 350.000  de fani, ceea ce ne plasează pe primul loc în topul organizaţiilor non-guvernamentale din România ca prezenţă pe Facebook. Continuăm acest demers şi lansăm noi opţiuni de donaţie, într-un format mai prietenos şi design modern. Avem convingerea că şi donaţiile online vor fi pe măsură.”

Site-ul www.salvaticopiii.ro  a avut în 2012 o medie lunară de 620 de vizitatori pe pagina de donație, din care 4% s-au transformat în donatori. Numărul și valoarea donațiilor online au crescut susținut de la un an la altul. Astfel, în 2012 s-au înregistrat aproape de două ori mai multe donații decât în 2011. De asemenea, în primele 6 luni ale lui 2013 au fost făcute de 3 ori mai multe donații online decât în aceeași perioadă a anului 2012. Valoarea medie a donațiilor a crescut cu aproape 50% în 2012 comparativ cu 2011, rămânând constantă în 2013.  Cu ajutorul noilor mecanisme de donaţie, se preconizează o creştere de încă 5 procente în următoarea perioadă, creştere susţinută şi de promovarea online.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

**

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.